ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες θερμοκρασιες Ελλαδας 22/7/2017 & Αναλυση

Πολυ ζεστη ημερα το Σαββατο 22/7 στη Δυτικη χωρα με την μεγιστη να ξεπερνα και τους 37,5οC στη Γαβαλου Αιτωλ/νιας. Στον παρακατω χαρτη υπαρχει αναλυση των 8 υψηλοτερων θερμοκρασιων στη χωρα σε σχεση με την θερμοκρασια στα 1550μ υψομετρο και ειναι ενας δεικτης για το αν οι θερμοκρασιες ειναι σωστες που μετρηθηκαν απο τους μετεωρολογικους σταθμους του Αστεροσκοπειου Αθηνων. Παντα με γνωμονα την λογικη αναλυουμε το καθετι μακρια απο ΄'επισημες τιμες'' , κανονες wmo , ταλιμπανισμους πισω απο ενα πληκτρολογιο και διαφορες αλλες γελοιοτητες των forum.
Να προσθεσουμε επισης οτι ο Ιουλιος προχωρα σαν ενας θερμοτερος των κλιματικων μηνας και αν λαβουμε υπ οψην τις προγνωστικες θερμοκρασιες των επομενων ημερων η αποκλιση θα ειναι +1 με +1,5οC. Τωρα το τι αισθανεται ο καθενας δεν εχει καμμια σημασια. Φιλοι μου μπορουν να κοιμηθουν με +33oC μεσα στο σπιτι ή αλλοι ζεσταινονται με +25οC. Η υποκειμενικοτητα ειναι απλα μια γνωμη. Η αντικειμενικοτητα ειναι το παν και αυτο μας το δινουν μονο τα νουμερα και η αναλυση τους.

Σχόλια

  1. Βασίλη, εντάξει με τα ΜΜΕ και τα φόρουμ. Με τον WMO γιατί τα βάζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα βαζω με τον wmo. Τα βαζω με αυτους που βαζουν ταμπελα τον wmo για να τονισουν οτι ενας σταθμος παει καλα. Πχ Υπαρχει εδω και 25 χρονια ενα 42οC στην Καρπαθο που ειναι λαθος, οπως και ενα 48 σε Τατοι-Ελευσινα οπως και ενα 47,5 σε Φιλαδελφεια οπως και αλλα πολλα...Ολα αυτα ειναι γνωστα και αντι να κανουν την επιτροπη που και ο κ.Ζιακοπουλος εχει προτεινει να γινει και να σβηστουν μια δια παντως καθομαστε να διαβαζουμε το καθε κουνιστο παληκαρακι να αραδιαζει τετοια νουμετα λεγοντας οτι ειναι απο σταθμους που ικανοποιουν τους κανονες wmo. Ποσα ρεκορ εχουν ψαχτει και εχουν απορριφθει απο επιτροπες στο εξωτερικο και εδω εχουμε τιμες απο το 1977 που τις λιβανιζουμε ακομα μεταξυ φθορας και αφθαρσιας.

      Διαγραφή
    2. Έτσι όπως το θέτεις δεν έχεις άδικο. Με την ευκαιρία Βασίλη, θα ήθελα την άποψή σου για τον "ιστορικό" σταθμό του Αστεροσκοπείου στο Θησείο. Υποθέτω οτι είναι αυτόματος, εντός του παραδοσιακού κλωβού, με φυσικό αερισμό, αν κρίνω από τις τιμές της Τ. Στο δίκτυο σταθμών του ΕΑΑ πάντως δεν συμπεριλαμβάνεται, αν και ιστορικός.

      Διαγραφή
    3. Οι σταθμοι του ΕΑΑ που εχει βαλει απο το 2006 σε ολη την χωρα ειναι αυτοματοι μηχανικα αεριζομενοι Davis pro2.
      Ο ιστορικος σταθμος του Θησειου εως το 1992-1993 καπου εκει ηταν κλασικος κλωβος με υδραργυρικα θερμομετρα και θερμογραφο και οι τιμες καταγραφοταν απο ανθρωπο.
      Καπου εκει τοποθετησαν ηλεκτρικο αισθητηρα θερμοκρασιας-υγρασιας μεσα στον κλωβο ο οποιος δουλευει σαν αυτοματος χωρις την παρουσια ανθρωπου. Απο τοτε ομως ξεκινησαν να ειναι ξαφνικα πολυ θερμα τα ετη απο θεμα μεγιστης. Γνωμη μου ειναι οτι ο αισθητηρας ο ηλεκτρικος μετρα πολυ πιο γρηγορα τις μεταβολες της θερμοκρασιας και μετρα και τα κενα διαστηματα απνοιας που ο κλωβος ζεσταινεται λιγο παραπανω. Δεν ειναι τυχαιο οτι τα καλοκαιρια Γκαζι και Αμπελοκηποι εχουν 3 με 7 δεκατα μικροτερες θερμοκρασιες στις μεγιστες ενω το χειμωνα -ανοιξη-φθινοπωρο η διαφορα ειναι 0 με 3 δεκατα μονο.
      Επειδη ειναι επισημος αυτος απο θεμα μαρκας και εγκαταστασης δεν τον αναφερουν μαζι με τους αλλους αλλα εχει ξεχωριστη σελιδα στα μηνιαια δελτια που βγαζει το Αστεροσκοπειο.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ Βασίλη! Πάντως, θα μπορούσαν νομίζω, εφόσον έκαναν την αναβάθμιση του σταθμού, να τοποθετήσουν μέσα και ένα ανεμιστηράκι.

      Διαγραφή
    5. Γενικα υπαρχει μια προκαταληψη στο να βαλουν ανεμιστηρια στους σταθμους ακομα και σε παγκοσμιο επιπεδο. Τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβουν οτι το φυσικα αεριζομενος ισχυε μονο στους κλασικους κλωβους με υδραργυρικα θερμομετρα. Τωρα με τους αυτοματους αλλα και τους κλωβους με ηλεκτρικο αισθητηρα μεσα (σαν το Θησειο) ειναι απαραιτητος ο μηχανικος αερισμος. Στην πρωτη περιπτωση γιατι ειναι κατι κλωβακια σαν δυο πακετα τσιγαρου(της ΕΜΥ) και στην περιπτωση του Θησειου μετραει πολυ γρηγορα ο αισθητηρας και την παραικρη μεταβολη ενω παλια το υδραργυρικο δεν το εκανε τοσο γρηγορα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου