ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καλοκαίρι 2014. Συγκεντρωτικά στατιστικά Θερμοκρασίας.

Η ολοκληρωμένη εικόνα του θερινου τριμήνου με πινάκες από τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπειου και μερικούς ακόμα αξιόπιστους Ιδιωτικούς. 

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιαζονται όλες οι μέγιστες θερμοκρασίες απο 40,0 βαθμούς και πάνω που σημειώθηκαν το καλοκαίρι 2014. Συνοπτικά σημειώθηκαν 40+ οC  26 φορές τον Ιούνιο, καμιά τον Ιούλιο και 18 φορες τον Αύγουστο. Σε φθίνουσα σειρά μπορείτε να δείτε τις τιμές:

----------
Στον επόμενο πινάκα μπορειτε να δείτε τις ημέρες ανά μήνα αλλα και συνολικά όλο το 3μηνο που η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασια ξεπέρασε το επίπεδο των 36,5οC και τις ονομάζουμε θερμές ημέρες.
Οι γνωστές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από την Θεσσαλία μέχρι και την Πελοπόννησο σημείωσαν τις περισσότερες θερμές ημέρες.

--------

Στον επόμενο πίνακα μπορείτε να δείτε τις ημέρες που σημειώθηκαν από 40,0 βαθμούς και πάνω στους πιο θερμούς πάντα σταθμούς της χώρας. Τις ημέρες αυτές τις αποκαλούμε πολύ θέρμες ημέρες. Παρόμοια εικόνα με την Ανατολική ηπειρωτική χώρα να έχει λόγω των καταβατων Δυτικών ανέμων αρκετές πολύ θερμες ημέρες.

-------

Στον επόμενο πίνακα μπορείτε αν δείτε τις απόλυτα μέγιστες θερμοκρασίες ανα μήνα αλλα και συνολικά την μέση τιμή απο αυτές τις απόλυτα μεγιστες ολου του 3μηνου. Εδώ έχουμε κάποιες διαφοροποιησεις αφου και κάποιο άλλοι σταθμοί λογω στιγμιαίων τοπικών ανέμων έδωσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες εκτός των γνωστων περιοχων της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

-----

Τέλος δεν θα μπορούσε να λείψει η μέση μηνιαία μεγίστη θερμοκρασία. Εδώ όσο πιο νότια και ανατολικά τόσο πιο ζεστά και αυτό λογικο μιας και οι περισσότερες θερμες εισβολες έρχονται από τα Νοτιοδυτικά. Η γενική βέβαια εικονα που έχουμε απο τα πολλά χρόνια στοιχείων δεν αλλάζει πολύ με την Σπάρτη, τη Λάρισα τα Αρφαρα και τους Αγ.Θεοδώρους να είναι οι πιο θερμές περιοχές της χώρας. Το Αγρίνιο και η Γαβαλου λογω των Δυτικών ανέμων πέρασαν ένα δροσερό καλοκαίρι αν και τα προηγούμενα χρόνια ήταν μέσα στους πιο θερμούς σταθμούς.

Προτείνεται να διαβαστεί και το άρθρο με τα Συνολικά στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2007-2013 με τους πιο θερμούς σταθμούς της χώρας. Πολλοί θερμοκρασιακοι δείκτες που ίσως να είναι και λίγο δυσνόητοι δίνουν μια πολύ καλή και αναλυτική εικόνα για τις πιο θερμές περιοχές της χώρας μας. Πατήστε εδώ

Καλή άνοιξη 2015 και να έχουμε ένα καλοκαίρι οπως το θέλει κανείς.

Ανάλυση στοιχείων και Παρουσίαση: Πανάκογλου Βασίλειος, Τεχνολόγος Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος.




Σχόλια