ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Τελική Εκτιμηση κακοκαιριας 9-11/2/2015.

Συνοψη...για την επερχομενη κακοκαιρια...
-
Βελτιωθηκαν τα στοιχεια για τη ενταση και διαρκεια των χιονοπτωσεων τις τελευταιες 24ωρες , πραγμα που ειχε αρχισει να φαινεται απο αργα χθες το απογευμα. Ετσι απο αυριο αργα το βραδυ χιονοπτωσεις μετριας εντασης θα σημειωθουν σε ολη την Μακεδονια και τη Θρακη με πιο αξιολογα φαινομενα στη Δυτικη και Ανατολικη Μακεδονια οπου θα εχουμε και χιονοστρωση μακρια βεβαια απο την θαλασσα. Σταδιακα (ξημερωματα Δευτερας) οι χιονοπτωσεις θα επηρεασουν την Ηπειρο απο τα 200-300μ και ψηλοτερα οπως και ολη τη Θεσσαλια και την Βορεια Στερεα εκτος των παραθαλασσιων τμηματατων και των Σποραδων οπου θα βρεχει εντονα. Την Δευτερα θα χιονιζει κατα διαστηματα στην Κεντρικη- Ανατολικη Μακεδονια την Ηπειρο (300μ) και Θρακη αλλα σταδιακα τα φαινομενα θα σταματησουν στις περισσοτερες περιοχες. Αντιθετα στη Δυτ Μακεδονια την Θεσσαλια και την Βορεια Στερεα θα χιονιζει εως τα πεδινα τμηματα εκτος των νησιωτικων τμηματων κατα περιοδους εντονα. Απο το απογευμα στα βορεια τμηματα και προς το βραδυ στη Θεσσαλια τα φαινομενα θα εξασθενησουν.Υψος χιονιου στη Κεντρικη-Ανατολικη Μακεδονια εως 5εκ στις περισσοτερες περιοχες ενω στη Θρακη απλα ελαφρυ στρωσιμο. Στη Δυτ.Μακεδονια τα 10-15εκ ειναι πολυ πιθανα.
-
Την Τριτη απο τη Μαγνησια και νοτιοτερα θα σημειωθουν χιονοπτωσεις κατα περιοδους εντονες μεχρι στα πεδινα τμηματα στα βορεια και μεχρι τα 200μ στην Αττικη και την Ευβοια και πανω απο τα 400-500μ στην Ανατολικη Πελ/σο. Στο Αιγαιο εντονες καταιγιδες Στην υπολοιπη βορεια και δυτικη χωρα ο καιρος θα βελτιωνεται σταδιακα με πολυ κρυο ομως. Χιονια ειναι πιθανον να σημειωθουν και σε Θασο , Σαμοθρακη και ισως Λημνο χωρις ομως στρωσιμο. Στην Αθηνα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα χιονισει και στο κεντρο την Τριτη ενω απο τα 200μ και πανω και ιδιαιτερα στα Βορεια του νομου τα χιονια θα ειναι αρκετα ενω στην πολη η θερμοκρασια θα ειναι θετικη ολο το 24ωρο. Στη Θεσσαλονικη οι χιονοπτωσεις φαινεται να ειναι μετριας εντασης και θα το στρωσει εως 5εκ στην πολη (παντα μιλαμε για γρασιδι) κυριως το πρωινο της Δευτερας. 
-
Στη Θεσσαλια τωρα τα χιονια θα ερθουν απο τα ξημερωματα της Δευτερας εντονα στα Δυτικα και αργοτερα και στο υπολοιπο διαμερισμα. Στα παραθαλασσια οι βροχες θα συνεχισουν εως το μεσημερι οπου και εκει θα μετατραπουν σε χιονοπτωσεις. Μεχρι το τελος της ημερας θα συνεχισει να χιονιζει κατα διαστηματα εντονα με σταδιακη μετατοπιση των πιο εντονων φαινομενων στα Ανατολικα τμηματα (Μαγνησια, Ανατολικα Ν.Λαρισας).Η θερμοκρασια στο εσωτερικο θα παραμεινει κοντα στο 0 και στα παραθαλασσια εως 2 βαθμους κελσιου.
Την Τριτη ασθενεις χιονοπτωσεις κυριως στα Ανατολικα τμηματα ενω στη Μαγνησια θα ειναι πιο αξιολογες αυτες αλλα σιγα σιγα θα σταματησουν προς το μεσημερι. Οι θερμοκρασιες θα μεινουν κοντα στο 0-2 στο εσωτερικο της πεδιαδας ενω στα παραθαλασσια τμηματα θα κυμανθουν στους 2-4 βαθμους το μεσημερι. 
-
Πιθανες χιονοστρωσεις στις βασικες πολεις θα ειναι Καρδιτσα και Τρικαλα 15-20εκ, Λαρισα 10εκ , Βολος 5-15εκ.
ΠΑΓΕΤΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. -7 ΜΕ -10 ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΩ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ -15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Σχόλια