ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 17-18.2.2015.

Νεότερα στοιχεία για την αλλαγή του καιρού Τρίτης και Τετάρτης. Λίγο πιο αξιόλογα τα φαινόμενα στη Θεσσαλία με τις χιονοπτώσεις να είναι μέτριας έντασης και με διάρκεια 24ωρων περίπου ακομα και σε πεδινές περιοχές. Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν αύριο Τρίτη απο τις πρωινές ωρες με χιόνια στα ορεινά πάνω απο τα 700μ στα δυτικά του διαμερισματος και πάνω απο τα 400μ στα ανατολικά. Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν και σε ημιπεδινες περιοχές ~200μ υψόμετρο ενώ μετά τις 18¨00 με 20¨00 θα χιονίζει και σε μηδενικό υψόμετρο.
--
Την Τετάρτη θα χιονίζει σε ολο το διαμέρισμα ασθενώς ενώ στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα τα χιόνια θα είναι μέτριας έντασης. Χιονοστρωση σε περιοχές άνω των 800μ θα είναι της τάξης των 10-15εκ ενω σε ημιορεινές περιοχές της τάξης των 5-10εκ ενω και σε πεδινες περιοχές υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για χιονοστρωση 2-3εκ. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στο Νομο Λάρισας και Μαγνησίας και κυρίως στο Ανατολικό κομμάτι που γειτνιάζει με την θάλασσα ενω στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας θα είναι παροδικά. Προς το απόγευμα και το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα δυτικά και θα γίνουν πολύ λιγότερα και παροδικά στα Ανατολικά τμήματα της περιφέρειας.
--
Από τις μεγάλες-μεσαίες πόλεις της περιφέρειας δίνουν μεγάλη πιθανότητα για μικρή χιονοστρωση οι :Ελασσόνα ,Καλαμπάκα , Αγιά , Φάρσαλα, Τίρναβος, Λάρισα, Αγχίαλος Τρίκαλα , Καρδίτσα, Παλαμάς ενώ στο Βόλο μάλλον θα έχει από ένα υψόμετρο 50-100μ και πιο πάνω.Το βράδυ θα έχουμε την τελική εικόνα της κατάστασης.

Σχόλια