ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 28-29-30.12.2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Παρασκευή Προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν το βράδυ και θα επηρεάσουν όλη την Δυτική Ελλάδα. Ομίχλες θα σημειωθούν  κατά τόπους το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι Δυτικοί 3-4 μποφόρ που προς το απόγευμα θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς 6 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από Βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αρχικά με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια του διαμερίσματος. Τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 2 έως 10 βαθμούς , στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 0 έως 12 βαθμούς, στη Λάρισα από -1 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται σημαντική αλλαγή του καιρού από τα Βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά με ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Οι πιο αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την Στερεά, την Δυτική Μακεδονία και το Βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Βόρειοι 6-7 μποφόρ με εξασθένηση , στο Νότιο Αιγαίο μεταβλητοί 3-4 μποφόρ ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα έχουμε σημαντική ενισχυση του Βορειοανατολικου ανεμου στα 7-8 και αργοτερα και 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 0 έως 8 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Το Σάββατο προβλέπεται κακοκαιρια με ισχυρες βροχες κατα διαστηματα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά πανω από τα 900 μετρα στα Δυτικα του διαμερίσματος και πανω απο τα 1100μετρα στα Ανατολικα.Τα πιο εντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ανατολικα παραθαλασσια τμηματα των Νομων Λαρισας και Μαγνησιας.

Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς που σταδιακα θα ενισχυθουν στα 4 μποφόρ απο Βορειοανατολικες διευθύνσεις στο εσωτερικό και στα 7-8 μποφόρ στις Σποραδες.

Η θερμοκρασία σε μικρη πτωση θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 3 έως 6 βαθμούς , στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 7 βαθμούς,στη Λάρισα από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη αρχικά θα επικρατησει σημαντική κακοκαιρια σε Θεσσαλία, Στερεά, Κυκλαδες και Πελοποννησο με βροχές και χιόνια στα ορεινά πανω από τα 900 μέτρα περιπου με σταδιακή βελτιωση μετά το μεσημέρι. Στην υπολοιπη χωρα σχετικα βελτιωμενος καιρός με διαστηματα ηλιοφανειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικα Βόρειοι 4-5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Βορειονατολικοι 8-9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειωσει σημαντική αλλαγή και θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 8 βαθμούς ,στη Θεσσαλία και νοτιοτερα από 4 έως 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρια με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινα πανω απο τα 1000μετρα που μετά το μεσημέρι θα εξασθενησουν και θα περιοριστουν στη Μαγνησια και τις Σποραδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοι 3-4 μποφόρ με εξασθένηση ενώ στις Σποραδες 7-8 μποφορ με μικρη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία με την συννεφια δεν θα πεσει χαμηλα και θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 3 έως 7 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 8 βαθμούς, στη Λάρισα από 5 έως 9 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια