ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Eκτίμηση καιρού 6-8/11/2012 για Θεσσαλία και Υπόλοιπη Ελλάδα

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Συννεφιες τις απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη με πολύ λίγες βροχές στα ορεινά της Πίνδου καθώς και σε ορεινές περιοχές του Ολύμπου και των Χασιων. Αλλαγή του καιρού από την Τετάρτη τα ξημερώματα και από τα βόρεια του διαμερίσματος με ασθενείς βροχές που προς το μεσημέρι της Τετάρτης θα δυναμώσουν.Το 12ωρο μεταξύ 3 το μεσημέρι της Τετάρτης έως και 3 τα ξημέρωμα της Πέμπτης θα σημειωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα με τη διάβαση του ψυχρού μετώπου που θα είναι αργή και πιθανόν να σημειωθούν και σύντομες καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές περιοχές και τις Σποράδες. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης ο καιρός θα ανοίξει στη Δυτική και Κεντρική Θεσσαλία αλλά θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στην Μαγνησία και τις Σποράδες. Βελτίωση από το μεσημέρι-απογευμα και σε αυτές τις περιοχές.
Χιόνια θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Τέταρτης στον Όλυμπο αρχικά και σταδιακά το βράδυ και σε περιοχές των υπόλοιπων βουνών από τα 1700-1800 μέτρα και πάνω.
Οι άνεμοι μέχρι και το μεσημέρι της Τέταρτης θα είναι από Δυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ με την διάβαση του ψυχρού μετώπου και την εκδήλωση των φαινομένων θα στραφούν σε Βοριάδες 3-4 μποφόρ.
H θερμοκρασία την Δευτέρα και Τρίτη με τους Δυτικούς Νοτιοδυτικούς άνεμους θα φτάσει και τους 24-26 βαθμούς στο εσωτερικό αλλά από την Τετάρτη θα σημειώσει  πτώση με μέγιστες στους 22 στη Δυτική και Κεντρική Θεσσαλία και τους 24 στη Μαγνησία ενώ την Πέμπτη η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 16-17 βαθμούς σε ολόκληρη την πεδινή Θεσσαλία.


ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ: Κακοκαιρία Αιγαίου με λίγα λόγια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επερχόμενη αλλαγη του καιρού με ολιγον και από υπολοιπη Ελλαδα. Βροχες θα σημειωθούν σε ολη την Ελλαδα με τις περιοχες της Δυτικης και Βορειας Ελλαδας να δεχοντε τις λιγοτερες. Αντιθετα το ψυχρο μετωπο που θα διασχισει την Ελλαδα από βορρα προς νοτο και η σχετικα αργη κινηση του θα δωσει σημαντικα φαινόμενα σε περιοχές απο την ανατολικη Θεσσαλια και νοτιοτερα καθως βεβαια και σε ολο το Αιγαιο και τα νησια. Η Χαλκιδικη απο τη βορεια Ελλαδα αρχικα θα δεχτει καποιες καταιγίδες αλλά συντομα η καιρικη δραστηριοτητα θα κινηθει νοτιοτερα σε Αττικο βοιωτια , Ευβοια και Σποραδες. Χιόνια θα πεσουν σε ορεινες περιοχές της Μακεδονιας συντομες και χωρις ιδιαιτερη σημασια απο τα 1000μετρα στην περιοχη της Δυτικης Μακεδονιας... Στη Φλωρινα ισως να χιονισει για λιγο και πιο χαμηλα. Στη Ροδοπη τα χιονια θα πεφτουν απο τα 1200μετρα περιπου, ενω οσο προχωραμε νοτιοτερα στη Θεσσαλια απο τα 1700μετρα περιπου και στη Στερεα απο τα 1900μετρα περιπου ενω στην Πελοποννησο θα αργησει να χιονισει λογω της καθυστερησης του ψυχρου μετώπου και οταν σημειωθούν θα ειναι απο τα 2000μετρα και πανω.

Σχόλια