ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Καιρού 13-16/9/2012 Ελλάδας και Θεσσαλίας

Η πρώτη οργανωμένη κυκλογενεση θα λάβει χώρο στα Δυτικά της χώρας μας από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Ουσιαστικά θα σημειωθούν τα πρωτοβρόχια στη χώρα μας αλλά σε μερικές περιοχές μάλλον θα είναι κάτι παραπάνω!!! Αναλυτικά η κατάσταση που θα επικρατήσει στον Ελλαδικό χώρο έχει ως εξής σύμφωνα με την ανάλυση μου...

Την Πέμπτη από το μεσημέρι βροχές μέτριας έντασης θα σημειωθούν στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο...Στην υπόλοιπη χώρα το θερμό μέτωπο θα κάνει την ημέρα μετρίως δύσκολη λόγω των ΝΔ ανέμων της ζέστης και υγρασίας αλλά και της αραιής συννεφιάς.  Ενώ η Δυτική χώρα θα έχει μέγιστες περί των 26-27 βαθμών , ανατολικότερα της Πίνδου θα σημειωθούν ακόμα και 34-35 βαθμοί σε ευπαθείς στο λίβα περιοχές Θεσσαλίας ,Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου και πιθανόν Κρήτης.Το βραδύ προς Παρασκευή τα φαινόμενα θα ενταθούν στα Δυτικά ενώ θα αυξηθεί η συννεφιά στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Την Παρασκευή θα είναι μια άκρως φθινοπωρινή ημέρα στη Δυτική και Βόρεια χώρα με βροχές και ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο ,την Ήπειρο ,την Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος καθώς και σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Ανατολικής Μακεδονιας. Στη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι λίγα με πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Στη Θεσσαλία θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες αλλά με σημαντικά διαστήματα βελτίωσης ενώ στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησος οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης κυρίως αργά το βράδυ προς το Σάββατο. Στο Αιγαίο θα έχει συννεφιά με σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες το βράδυ ενώ στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα έχει ηλιοφάνεια και λίγη συννεφιά .Οι θερμοκρασίες θα βρεθούν στους 24 βαθμους στα Δυτική πεδινά ενώ ανατολικά της Πίνδου οι μέγιστες θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς ενώ στην Ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσουν και τους 34-35.

Το Σάββατο θα έχουμε άστατο καιρό της ψυχρής λίμνης που θα κινηθεί από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά και έτσι έντονα φαινόμενα θα επικρατήσουν στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο καθώς και στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από το απόγευμα και μετά κυρίως. Πιθανό στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησος να σημειωθεί σύμπλεγμα καταιγίδων που αργότερα θα κινηθεί στο Αιγαίο και ο καιρός σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά θα βελτιωθεί. Στη Δυτική Ελλάδα θα σημειώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες όλη την ήμερα με βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ΝΔ σταδιακά από τα δυτικά μεταβαλλόμενο σε βοριάδες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά και θα φτάσει τους 26-30 σε όλη την χωρά. Σε περιοχές με έντονα φαινόμενα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς.

Την Κυριακή θα έχουμε σημαντικά φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία ,Θράκη όλο το Βόρειο Αιγαίο καθώς και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός με επικρατήσει βοριάδων μέτριων και θερμοκρασία 26-29 βαθμοί στη χώρα ενώ σε περιοχές φαινόμενων όχι πάνω από 22-24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά στα πεδινά και θα σημειωθούν κυρίως από το απόγευμα της Παρασκευής έως το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ αντίθετα στην Πίνδο αλλά και στα Βόρεια Ορεινά(Όλυμπος-Χάσια) θα είναι ισχυρά και πιθανό στις κορυφές του Ολύμπου να έχουμε και την πρώτη χιονόπτωση. Το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή πιθανό τα παραθαλάσσια και ο νομός Μαγνησίας να δεχθούν σύντομες βροχές και μπόρες με βελτίωσης βέβαια. Η θερμοκρασία την Πέμπτη λόγω του ΝΔ λίβα θα ανέβει και πάνω από τους 33 βαθμούς ενώ την Παρασκευή θα αγγίξει τους 28 στα πεδινά ενώ το Σαβ/κο θα πέσει λιγο ακόμα.

Eπιμελεια: Meteolarissa Forecast group.

Σχόλια