ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες Θερμοκρασίες Ελλάδας & Μέσες Μέγιστες Ελλάδας 11/7/2012.

Ημέρα καύσωνα και σήμερα με τη θερμοκρασία σταθεροποιημένη έως 40 βαθμούς. Η υψηλή σχετική υγρασία και η έλλειψη ανέμων που θα μπορούσαν να δράσουν σαν λίβας δεν άφησαν τη θερμοκρασία να αγγίξει τους 41 με 42 βαθμούς που φαινόταν στα προγνωστικά στοιχεία. Η Θεσσαλία και η Αιτωλοακαρνανία ήταν οι πρωταγωνιστές με θερμοκρασίες 39 έως 40 βαθμούς. Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες από μηχανικά αεριζομενους (fan-aspirated) σταθμούς ήταν :


---------------------------------------------------------------------------------


Η μέση θερμοκρασία τις πρώτες 11 ημέρες του Ιουλίου έχει ήδη ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ ο καύσωνας ακόμα βρίσκεται στην μέση της διάρκειας του. Αναλυτικά οι μέση μέγιστη θερμοκρασία μερικών χαρακτηριστικών θερμών σταθμών της χώρας είναι η ακόλουθη:

Οι 3 γνωστές από τα τελευταία χρόνια καυσωνοπολεις βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Πρέπει να τονίσουμε ότι η Σπάρτη με κάθε είδους κυκλοφορία έως σήμερα παρουσίαζε τον ΒΔ άνεμο με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Η Γαβαλου με σερί θερμών εισβολών με επίκεντρο τη δυτική χώρα βρέθηκε μια ανάσα από την πρώτη θέση. Η Λάρισα ακόμα <πληρώνει> τα μελτέμια που ακόμα και σήμερα ήταν παρών κατά διαστήματα. Περιοχές της Στερεάς βρίσκονται ακόμα χαμηλότερα μιας και εκεί ο μελτεμοκαιρος είναι ακόμα παρών.


-----------------------------------------------------------------------------------


Τέλος στη Θεσσαλία είχαμε μια ακόμα μέρα καύσωνα με τη Δυτική να έχει ΝΔ λιβαιο άνεμο και να φτάνει τους 40 βαθμούς ενώ η ανατολικη να έχει ενα ανατολικο ρευμα που μετριασε για μια ακόμα μέρα την θερμη εισβολη. Αναλυτικά οι μεγιστες που σημειωθηκαν από μηχανικά αεριζομενους σταθμούς ήταν :
Tρικαλα 40,3
Καρδιτσα 39,7
Βολος 36,6
Αγια Λάρισα 34,9
Λάρισα 39,5
Λάρισα ΕΜΥ 38,8 μέγιστη και 24,8 ελαχιστη
Λάρισα χωραφι φυσικα αεριζομενος (natural ventilated) κλωβος 40,1 μέγιστη και 23,4 ελαχιστη


Σχόλια