ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες Θερμοκρασίες Ελλάδας & Μέσες Μέγιστες Ελλάδας 16/6/2012

Το κύμα ζέστης έχει υποχωρήσει σχεδόν σε όλη τη χώρα και οι βοριάδες που είναι θυελλώδεις στο Αιγαίο δρουν σας λίβας μόνο στη Δυτ Ελλάδα όπου σημειώθηκαν και οι υψηλότερες θερμοκρασίες καθώς και στο ΝΑ Αιγαίο που δεν είναι ισχυρό το βόρειο ρεύμα. Αναλυτικά είχαμε τις παρακάτω μέγιστες από τους μοναδικούς αξιόπιστους σταθμούς , τους μηχανικά αεριζομενους :

Στη Θεσσαλία που βρίσκεται υπό την επήρεια των σχετικά δροσερών βοριάδων οι μέγιστες δεν ξεπέρασαν τους 33 βαθμούς. Αναλυτικά είχαμε 
Τρίκαλα 32,8
Καρδίτσα 32,4
Λάρισα 32,6
Βόλος 32,3
Λάρισα ΕΜΥ 31,8
Λάρισα χωράφι μηχανικά αεριζόμενος κλωβός 32,6 (17,5 ελαχιστη)
Λάρισα χωράφι φυσικά αεριζόμενος κλωβός 33,0 (18,3 ελάχιστη)
Σήμερα ο έντονος αέρας κατά διαστήματα μείωσε σημαντικά την απόκλιση η οποία ήταν μόλις 4 δέκατα. 



Οι μέσες μέγιστες από τις πρώτες 16 ημέρες του Ιουνίου μετά την πτώση της θερμοκρασίας σε μεγάλο μέρος της χώρας είναι οι παρακάτω:
Τα βασικά συμπεράσματα είναι ότι η Σπάρτη έχει την ευκολία να εμφανίζει ΒΔ άνεμο που είναι και ο τοπικός λίβας με αποτέλεσμα να βρίσκεται με άνεση στην πρώτη θέση πανελλαδικά. Οι υπόλοιπες καυσωνοπολεις της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς υποχώρησαν μιας και επηρεάζονται από το ΒΑ ρεύμα και την πτώση της θερμοκρασίας. Στην Αττική η πιο ζεστή περιοχή είναι το Ψυχικό και το Μενίδι με σαφώς χαμηλότερες μέσες μέγιστες από την υπόλοιπη ανατολικη ηπειρωτικη χώρα ενω το κεντρο της Αθηνας βρίσκεται σε πολυ καλα επιπεδα δροσιας με μολις 31,3 βαθμούς μεση μεγιστη 3 βαθμούς πιο κατω απο την Σπάρτη.

Ολοι οι σταθμοι που χρησιμοποιουμε στην παραπανω λιστα είναι DAVIS Fan-aspirated ώστε να έχουμε ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...


Σχόλια