ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες θερμοκρασίες Ελλάδας 1/5/2012

Ημέρα ζέστης και η σημερινή με τους ισχυρούς βοριάδες να κρατάνε την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα σε Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά καθώς και το Αιγαίο ενώ Βόρεια και Δυτική Ελλάδα καθώς και Αττικής ο βοριάς ενέργησε σαν λίβας και εκτόξευσε την θερμοκρασία και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά είχαμε τις ακόλουθες μέγιστες:


Στη Θεσσαλία με μικρά βήματα η θερμοκρασία ανεβαίνει άλλα ουσιαστική άνοδο άνω των 30 βαθμών θα έχουμε από αύριο με την άπνοια ή και το δυτικό ρεύμα. Σήμερα οι μέγιστες ήταν :
Τρίκαλα 29,9
Λάρισα 29,4
Καρδίτσα 29,3
Βόλος 27,6 βαθμούς Κελσίου.



Η εικόνα της θερμοκρασίας στη στάθμη των 850 μιλιμπαρς δηλαδή στα 1500μετρα υψόμετρο ήταν η ακόλουθη:
Meteociel.fr
Οι βοριάδες κράτησαν την ψυχρή μάζα των 12οC στα 1500μετρα υψόμετρο πάνω από τη Θεσσαλία και μέρος της ανατολικής χώρας με αποτέλεσμα περιοχές όπως η Φθιώτιδα , η Βοιωτία και η Θεσσαλία να μην δώσουν πολύ μεγάλες θερμοκρασίες. Αντίθετα περιοχές της Πελοπ/σου και Αττικής που ο βοριάς έδρασε σαν λίβας έδωσαν μεγάλες θερμοκρασίες. Επίσης το ανατολικό ρεύμα περνώντας από την Πίνδο έδρασε σαν λίβας για την Δυτική χώρα με αποτέλεσμα και εκεί κατά τόπους να δώσει θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών.
Τις επόμενες 5-6 ημέρες το ρεύμα εξασθενεί τελείως στα 850mbs και μάλιστα θα γυρίσει και σε δυτικό με αποτέλεσμα η ανατολική Ηπειρωτική χώρα να δώσει τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών κατά τόπους. Επιστροφή του μελτεμιου(βοριας) φαινεται με τα μεχρι στιγμης στοιχεια απο 7 του μηνα περιπου και μετα...


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου