ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Ποσοστό επαλήθευσης χωρικής εκτίμησης καταιγίδων 17-20/5/2018

Μετα το τέλος της μεγάλης περιόδου αστάθειας , έγινε έλεγχος και επαλήθευση των προγνώσεων για να έχουμε μια εικόνα. Παρακάτω φαίνεται το ποσοστό επαλήθευσης για τις 17-18-19-20/5/2018. Αυτές είναι οι ημέρες που είχαμε τα περισσότερα και πιο αξιόλογα φαινόμενα και σκοπός είναι να έχουμε ''πιάσει'' τις μεγαλύτερες εστίες ανάπτυξης καταιγίδων. Τα ποσοστα  από ένα 80% και πάνω δείχνουν πολύ καλή επαλήθευση. Όπως έχουμε πει οι προγνώσεις την θερινή περίοδο είναι πιθανολογικες και χίλιοι δυο παράγοντες μπορεί να αλλάξουν ακόμα και 6 ώρες πριν την εκδήλωση των φαινομένων την κατανομή αυτών.
Παρακάτω υπάρχει η 1η εικόνα που είναι η πραγματική εικόνα των ηλεκτρικών εκκενώσεων όπως αποτυπώθηκε απο το Blitzortung.org και διπλά ο προγνωστικός χάρτης που ανήρτησα εγώ λίγες ώρες πριν την εκδήλωση των καταιγίδων. Δεξιά σε αυτό το χάρτη υπάρχει το ποσοστό επαλήθευσης που υπολόγισα εγώ αλλά έχετε βέβαια και εσείς την δυνατότητα με το μάτι να έχετε μια εικόνα και μια προσωπική άποψη για την επιτυχία ή μη των χαρτών μου. 

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΗΤΑΝ 83% ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.







Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.
e-meteolarissa.blogspot.gr
fb: Vassilis Panakoglou

fb page: Kάνετε like


Σχόλια