ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Τρομολαγνεία και πραγματική προοπτική του καιρού

Τις τελευταίες ημέρες έγινα δεκτης μηνυμάτων στην σελίδα facebook
( https://www.facebook.com/Meteolarissa/ ) του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας για διάφορα κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Δυστυχώς δεν μπορώ να επιβάλλω κανέναν από που θα ενημερώνεται.
Η ομάδα μας αποτελείται από τους καλύτερους προγνώστες της Θεσσαλίας σε συνεργασία και με το site forecastweather.gr (Αθήνα) που δίνει προγνώσεις και για την υπόλοιπη χώρα. Πολλές και μεγάλες οι επιτυχίες και οι προσωπικές αλλά και από άλλα μέλη που περισσότερο από όλα τιμούν με ήθος και ευγένεια την ομάδα μας. Θα παρακαλούσα λοιπόν να μην δίνετε σημασία σε όλους αυτούς που βλέπετε ότι κινδυνολογουν, τις περισσότερες φορές, για οικονομικό οφελος μεσω των διαφημίσεων που τοποθετούν στα site τους. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με το τι λέει ο κάθε τυχαίος που το βήμα του ίντερνετ του έδωσε το δικαίωμα να αραδιάζει μερικές σκόρπιες μετεωρολογικές λέξεις με σκοπό τον τρόμο και το ενδιαφέρον των αναγνωστών να εισέλθουν να διαβάσουν. Καμιά καταστροφή δεν έρχεται , κανένας μεγάλος χιονιάς, καμιά πλημμύρα, κανένας τυφώνας.
Το κλίμα της χώρας δίνει κατά καιρούς κάποια έντονα-επικίνδυνα φαινόμενα. Σκοπός είναι να έχετε την σωστή ενημέρωση είτε από την ΕΜΥ που είναι η επίσημη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας είτε από την ομάδα μας (facebook και το παρόν Blog). Με λίγη προσοχή και ηρεμία όλα περνάνε και δεν χρειάζεται να αναστατώνεστε για την ανηθικότητα του καθενός που προκαλεί φασαρία για ίδιον όφελος. Προσπαθήστε να ελέγξετε όλες τις πηγές ενημέρωσης και στη συνέχεια να πατήσετε ενα stop σε όλες αυτές που δεν αξίζουν. Στο δικό σας χέρι είναι να κλείσουν κυριολεκτικά όλα αυτά τα σκουπίδια της ενημέρωσης.
Τώρα μπορούμε να δώσουμε μια εικόνα της πραγματικής προοπτικής του καιρού στη χώρα μας αλλά
και στη Θεσσαλία. Σε τροχιά αλκυονίδων ο καιρός από αύριο Πέμπτη 25/1 και για μια βδομάδα τουλάχιστον. Ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά με αρκετή ηλιοφάνεια όλες τις επόμενες ημέρες και με τον παγετό(-1 με -4 οC) μόνο το πρωί να δίνει χειμερινή υφή. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν μέρα με την ημέρα και θα φτάσουν στις αρχες της νέας βδομάδας τους 14-17οC σε περιοχές της Θεσσαλίας , της Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοπ/σου. Έως εκεί υπάρχει η δυνατότητα πρόγνωσης-τάσης από τους σοβαρούς ερασιτέχνες μετεωρολόγους. Οι άσχετοι νεανίες και οι αμφιβόλου ποιότητας εφαρμογές μόνο δίνουν εκτιμήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βέβαια είναι καθαρά για οικονομικό όφελος ή για προσωπική προβολή. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να αλλάξει ο καιρός από τις 2-3 Φλεβάρη και μετά αλλά αυτό δεν στηρίζεται ακόμα σε ακράδαντα προγνωστικά στοιχεία. Μια και οι πηγές μας ειναι τα καλύτερα προγνωστικά μοντέλα και όλες οι απαραίτητες παράμετροι που χρειάζεται ένας έμπειρος προγνώστης, θα μάθετε πρώτοι  όταν πρέπει, για το αν αλλάξει ο καιρός και πότε.
Το motto μας είναι ''Ο καιρός θέλει εμπειρία, σοβαρότητα και γνώση''.

Bασίλης Πανάκογλου - ΤΕ Γεωπονος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος από το 1992.
Ιδρυτής της σελίδας fb  : https://www.facebook.com/Meteolarissa/
Ιδρυτής του Blog : http://www.e-meteolarissa.blogspot.com/

Σχόλια