ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

To θρίλερ των Χριστουγέννων


Αρχιζουν λιγα πραγματα να ξεκαθαριζουν για την αλλαγη του καιρου μετα τις 22-23/12. 

1) Το σεναριο ενος αξιολογου χιονια εχει λιγες πιθανοτητες για την Βορεια χωρα. Το πιθανοτερο σεναριο αυτη τη στιγμη βαζει την Θεσσαλια και κυριως την Στερεα και τα ημιορεινα-ορεινα της Πελο/σου στο παιχνιδι για χιονοπτωσεις εως χαμηλα υψομετρα. 

2) Η προγνωσιμοτητα για τις 22/12 ειναι μετρια ενω για 23-24-25/12 ειναι πολυ κακη. Μαχη σκληρη για το αν ο αντικυκλωνας που θα φερει το ψυχος και τα χιονια θα καταφερει να ανεβει αρκετα ψηλα προς την Ισλανδια και την Σκανδιναβια ή τελικα τα χαμηλα του Ατλαντικου θα χαλασουν την συνταγη του χιονιου.

3) Τα σημερινα στοιχεια δινουν μολις ενα 10% για βορειοελλαδητικο χιονια, ενα 50% για προσηνεμη κατασταση και ενα 40% για πολυ πολυ γρηγορη μεταβολη του καιρου χωρις αξιολογα φαινομενα σε καποια περιοχη.

Για τη Θεσσαλια παραμενει το σεναριο για καποιες χιονοπτωσεις ακομα και σε πεδινες περιοχες αλλα σαφως και δεν δινω πλεον πολλες πιθανοτητες για κατι γενικευμενο.
Αυριο ειναι κρισιμη ημερα αφου το χρονικο παραθυρο κλεινει ελαφρως και τα μοντελα θα αρχισουν να δινουν μια πιο σαφη ταση.

Για οτι νεοτερο εδω ειμαστε να τα πουμε παλι. Η ενημερωση θελει σοβαροτητα, εμπειρια και γνωση οποτε βρειτε λιγες και καλες πηγες!!
Την καληνυχτα μου σε ολους!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου