ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καύσωνας Ημέρα 1η και 2η...

Ημερα καυσωνα η χθεσινη 11/7/2017 για πολυ λιγες περιοχες της χωρας. Οπως ειχαμε τονισει η θερμοκρασια θα εφτανε στη Δυτικη χωρα τους 39 με 40οC οπως και εγινε.
Στη Γαβαλου Αιτωλ/νιας σημειωθηκαν 40,3οC ενω σε μερικες ακομα περιοχες της Δυτικης χωρας 38-39οC.





Σημερα οπως ειχαμε και παλι πει ο καυσωνας θα μεταφερθει και στα Ανατολικα τμηματα και θα ενισχυθει με πιθανοτητα να δουμε 41-42οC σε περιοχες οπως η Λαρισα και η Σπαρτη με την επιδραση τοπικου λιβα. Αυτο εγινε τελικα και ετσι ειχαμε αρκετα 40αρια στη χωρα. Ενδεικτικα οι 8 υψηλοτερες θερμοκρασιες ηταν :



Στη Θεσσαλια ειχαμε επικρατηση ΝΔ ανεμου στη Δυτικη Θεσσαλια εως και την πολη της Λαρισας ενω στο αεροδρομιο και ανατολικοτερα απνοια και στη συνεχεια Ανατολικο ρευμα(αυρα). Στην πολη τα διαγραμματα ανεμου και θερμοκρασιας στο σταθμο του ΕΑΑ δινουν το σταθερο ΝΔ ρευμα 13:00 με 14:00 το μεσημερι και 15:00 με 16:00 και εκει φαινονται τα 2 peak της θερμοκρασιας ενω ενδιαμεσα και αργα το απογευμα το Ανατολικο ρευμα ριχνει την θερμοκρασια. Πραγματικα μικροκλιμα για ζηλεμα στην πολη μας. Πολλοι μυθοι καταρριπτοναι ενας προς ενα και ολοι πια θελοντας και μη αναγνωριζουν οτι μια ειναι η περιοχη της χωρας που σε μελλοντικο μεγαλο καυσωνα θα δωσει το πραγματικο 47αρι και οχι τα καλπικα που και η ιδια η ΕΜΥ σε προσφατο βιντεο στην τηλεοραση παραδεχτηκε οτι υπαρχουν και θα διορθωθουν συντομα.





Ο σταθμος της ΕΜΥ δεν καταλαβε κατι απο αυτο και την αρχικη απνοια ακολουθησε το γνωστο αναζωογονητικο Ανατολικο ρευμα οπως φαινεται και στη σελιδα της ΕΜΥ.



Tελος στον επομενο χαρτη δινονται οι μεγιστες σε ολη την Θεσσαλια απο τους υπαρχοντες σταθμους DAVIS 





Σχόλια