ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

To βαθύ ελληνικό καλοκαίρι τρέχει...

Λιγα και πικαντικα...
Ο μηνας θα βγει αρκετα βροχερος στo μεγαλυτερο μερος της χωρας αλλα θερμοκρασιακα ειναι ενας μηνας περιπου 0,5 με 1 βαθμο κατω των κανονικων επιπεδων εως σημερα. Αν ομως δουμε την πορεια της θερμοκρασιας για τις επομενες 10-12 ημερες θα καταλαβουμε οτι πολλα μεγαλα δροσερα λογια για το τιποτα. 

2 εως 8 βαθμους πανω απο τα κανονικα η θερμοκρασια και ο μηνας θα βγει θερμοτερος των κανονικων ισως και πανω απο 1 οC. Τα κειμενα μενουν και ετσι την 1η Ιουλιου θα ειμαστε εδω πινοντας το καφεδακι μας να συζηταμε για τον θερμο τελικα Ιουνη. 

Το παρακατω διαγραμμα ειναι η ΠΙΘΑΝΗ πορεια της θερμοκρασιας στη Λαρισα τις επομενες ημερες. Η προγνωση σταματα στις 3-5 ημερες και απο εκει και μετα παμε πιθανολογικα. Ενα πολυ ζεστο διαστημα ανοιγεται μπροστα μας και οι θαλασσες και τα βουνα θα παρουν φωτια απο τον κοσμο!!



Tελος ενα γενικο στατιστικο για τους Ιουνηδες τα τελευταια 15 χρονια. Η μεση τιμη του μηνα ολης της χρονοσειρας της ΕΜΥ απο το 1955 εως και το 2016 ειναι 25,4οC

Κανονικοι (αποκλιση +- 0,5οC) ηταν 5

Ψυχροτεροι (αποκλιση αρνητικη πανω απο 0,5οC) ηταν 2

Θερμοτεροι (αποκλιση θετικη πανω απο 0,5οC ) ηταν 8

Μάλιστα απο τους 8 θερμοτερους οι 4 ειχαν αποκλιση πανω απο 1,5οC ενω σημειωθηκε και ο πιο ζεστος Ιουνης ολης της περιοδου 1955-2016.

Μετα απο ολα αυτα εγω λεω περαστικα μας. Ξερω βεβαια οτι οι ρομαντικοι σε θεματα κλιματικης αλλαγης δεν θα ιδρωσει το αυτι τους αλλα δεν πειραζει ας τα διαβασουν αυτοι που εχουν ανοιχτους οριζοντες.

Σχόλια