ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

3η εκτιμηση για 28-30/11/2016

Hμερα κινητικοτητας η σημερινη και ειναι λογικο μιας και οι 5,5 ημερες προ της κακοκαιριας ειναι μια αιωνιοτητα στο θεμα προγνωσης. Τα μεγαλυτερα προγνωστικα μοντελα εκαναν μεσα σε ενα 24ωρο μεγαλες ανατροπες. Το πιο ειναι το πιο πιθανον σεναριο θα το δουμε ισως απο αυριο βραδυ ισως και το Σαββατο.
Η πολυ μικρη πιθανοτητα που ανεφερα στο χθεσινο ενημερωτικο ποστ για κινηση πιο δυτικη του αυλωνα εγινε πραγματικοτητα κατα ενα ποσοστο σημερα.
Αυτο φερνει και καποιες ανακαταταξεις στην εκτιμηση. Τα φαινομενα θα ειναι λιγο πιο αξιολογα σε Θεσσαλια και Βορεια Στερεα ακομα και σε σχεδον μηδενικα υψομετρα. Η Μακεδονια (ειδικα Κεντρικη και Δυτικη) μπαινουν σε υποψηφιοτητα για καποιες ασθενεις χιονοπτωσεις με μηδενικες θερμοκρασιες.
Εχω την εντυπωση οτι βρισκομαστε σε συνεχη κινηση και ετσι αυριο θα δουμε προς τα που παμε. Η ταση της δυτικης πορειας του αυλωνα πιθανον αυριο να εδραιωθει (αυτο δειχνει το συνολο των μοντελων). Αν συνεχισει αυτη η ταση θα μπορεσουμε να ειμαστε σιγουροι για χιονοστρωσεις εκτος των χιονοπτωσεων.
Για τη Θεσσαλονικη παραμενει η ταση για καποιες ασθενεις κατα βαση χιονοπτωσεις την Τριτη.
Για την Αθηνα δεν αλλαζει επισης η εκτιμηση οτι τα χιονια θα βρεθουν πανω απο τα 300-400μ υψομετρο( δεν λαμβανω βεβαια υπ οψην τις νιφαδες που πιθανον να πεσουν σε χαμηλοτερα υψομετρα και πολλοι θα τις βαφτισουν χιονοπτωσεις στο Συνταγμα)
Για τη Θεσσαλια ισχυουν οι ασθενεις χιονοπτωσεις που ισως να ειναι και λιγο πιο αξιολογες τελικα κυριως σε Τρικαλα-Καρδιτσα και Βολο).
Βημα βημα θα δουμε μαζι τι θα μας φερει η πολυ πρωιμη αλλα απολυτα καλοδεχουμε αλλαγη του καιρου.
ΥΓ: Πολυ νερο σε Δυτικη και Νοτια χωρα το Σαβ/κο με νοτιαδες και καλες θερμοκρασιες.

Σχόλια