ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Νεοτερη εκτίμηση για την κακοκαιρια 15-19/1/2016.

Στον πρωτο γυρο βροχων και νοτιαδων θεωρω πια πολυ πολυ δυσκολο να δουμε κατι σε χαμηλα υψομετρα. Το δυναμικο αιτιο(χαμηλο) φευγει οταν η ψυχρη μαζα δεν θα εχει κατεβει πολυ νοτια και ετσι εως την περιοχη των Γρεβενων πιθανον να σημειωθει χιονοπτωση-χιονοστρωση την Κυριακη προ μεσημεριου. Ας αφησουμε μια μικρη πιθανοτητα και για την Καλαμπακα αλλα μεχρι εκει. Στη συνεχεια ο καιρος θα βελτιωθει με μεγαλη πτωση θερμοκρασιας που μεχρι το βραδυ της Κυριακης θα εχει πεσει κοντα στο μηδεν ακομα και σε πεδινες περιοχες. Απο εκει και μεχρι το μεσημερι της Δευτερας θα περασει απο πανω μας η ψυχρη μαζα στα 500χεκτοπασκαλ η οποια δειχνει να μπορει να δωσει καποιο υετο περιορισμενο και οχι σιγουρο. Εκει ειναι και οι περισσοτερες πιθανοτητες να χιονισει σε ολο το διαμερισμα και προφανως και σε πεδινες περιοχες. Μιλαμε παντα για υετο κατω του 1-4 χιλιοστων και οχι παντου (Ουσιαστικα η Δευτερα θα ειναι μια συννεφιασμενη και παγερη ημερα με πολυ ασθενεις χιονοπτωσεις κατα τοπους)
. Στη συνεχεια δειχνει να εχουμε καιρο βορειου ρευματος με το Βολο να συνεχιζει να δινει πιθανοτητες για καποιο ασθενες χιονι και βεβαια η Ευβοια , η Φθιωτιδα η Βοιωτια και η Αττικη. Σκυρος Σποραδες και Κυκλαδες μεσα στο παιχνιδι επισης. Απο εκει και περα ολα τα ενδεχομενα ειναι ανοιχτα για την νεα εβδομαδα (Τεταρτη και μετα) αφου το ψυχος θα ειναι συνεχες για ολες τις ημερες. Υπαρχουν ενδειξεις για καποια χαμηλα απο τα δυτικα μας αλλα αν δεν περασει η σοβαρη διαταραχη του Σαβ/κου δεν μπορουν τα προγνωστικα μοντελα να μας δωσουν σαφεις τασεις. 

Η θερμοκρασια απο το μεσημερι της Κυριακης θα πεφτει συνεχως σε ολο το διαμερισμα της Θεσσαλιας με αποτελεσμα να μηδενιστει αυτη το βραδυ σε Τρικαλα Καρδιτσα και Καλαμπακα και λιγο αργοτερα και στη Λαρισα. Ο Βολος θα παραμεινει κοντα στο μηδεν αλλα λιγο πανω μεχρι και τα ξημερωματα της Δευτερας οποτε και εκει θα κατεβει στο μηδεν. Απο τις προαναφερθεισες ωρες και μετα οτι πεφτει θα ειναι χιονι το οποιο θα στρωνεται. Βεβαια οπως θε δειτε και τον παρακατω χαρτη η χιονοκαλυψη στα πεδινα θα ειναι μικρη εως ελαχιστη ενω αντιθετα σε περιοχες πανω απο τα 500-800μ αναλογα την περιοχη θα σημειωθουν και πανω απο 15εκ χιονι. Το μεσημερι της Δευτερας δεν θα εχουμε πανω απο +2 βαθμους σε πεδινες περιοχες και +4 στα παραθαλασσια τμηματα. Προσοχη στην Τριτη και την Τεταρτη που οι ελαχιστες με την ξαστερια θα πεσουν εως και 10 βαθμους κατω απο το μηδεν σε πεδινες περιοχες και οπου το χιονι μεινει θα παγωσει εντονα. Οι μεγιστες και παλι δεν θα ξεπερασουν τους +3 βαθμους στα πεδινα και τους +5 βαθμους στα παραθαλασσια και νησιωτικα τμηματα. 




Σχόλια

  1. την Τετάρτη βλέπω κάτι χιονάκια να πηγαινοέρχονται σε μερικές προγνώσεις..θα δείξει? θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου