ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Nεοτερα για την κακοκαιρια 30-31/12/2015.

Nεοτερα νεα για Παραμονες Πρωτοχρονιας...

-
Μετα τις ομιχλες και την ηλιοφανεια της Δευτερας και της Τριτης ο καιρος θα αλλαξει απο τις πρωτες κιολας ωρες της Τεταρτης 30/12 απο την Βορειοανατολικη χωρα οπου η θερμοκρασια θα πεσει σημαντικα ενω ασθενεις χιονοπτωσεις θα σημειωθουν στη Θρακη. Σταδιακα προς το μεσημερι χιονοπτωσεις θα σημειωθουν και στην Κεντρικη και Ανατολικη Μακεδονια που πιθανον να ενταθουν για καποιες ωρες (Σερρες-Δραμας-Καβαλα-Ξανθη) ενω λιγο αργοτερα θα ξεκινησουν και στην Δυτικη Μακεδονια. Βροχες θα σημειωθουν πριν το μεσημερι και σε σε παραθαλασσιες και πεδινες περιοχες της Θεσσαλιας της Ευβοιας και της Ανατολικης Στερεας με τα χιονια στα ορεινα και ημιορεινα ενω συντομα προς το απογευμα θα χιονισει και σε πεδινα τμηματα. Τις απογευματινες και βραδυνες ωρες τα φαινομενα θα σταματησουν απο το υψος των Σερρων και Ανατολικοτερα ενω θα ενταθουν στην υπολοιπη Μακεδονια την Θεσσαλια και τη Βορεια Στερεα Ελλαδα ακομα και σε πεδινες περιοχες. Στην Ηπειρο ειναι πιθανον να χιονισει μεσα στη νυχτα ακομα και σε ημιορεινα τμηματα (Ιωαννινα) αλλα προσκαιρα και για λιγο.
-
Την Πεμπτη 31/12 χιονοπτωσεις θα σημειωθουν απο το υψος της Θεσσαλονικης και νοτιοτερα εως και την Αθηνα. Αξιολογες θα ειναι σε προσηνεμες στον ΑΒΑ ανεμο περιοχες ενω στο εσωτερικο της Ηπειρωτικης χωρας θα ειναι ασθενεις. Στην Πελοπ/σο αρχικα βροχες και στα θαλασσια καταιγιδες αλλα σταδιακα τα χιονια θα κατεβουν σε πολυ χαμηλα υψομετρα ~200μ σε Αργολιδα, Κορινθια. Η προγνωσιμοτητα της ημερας αυτης ειναι πανω του 50% αλλα ακομα δεν εχουν ξεκαθαρισει πληρως τα στοιχεια για την ενταση των φαινομενων. Γενικα η ταση ειναι να ειναι ασθενη οσο πιο μακρια απο την θαλασσα ειναι μια περιοχη και λιγο πιο αξιολογα σε περιοχες που βλεπουν το Αιγαιο.
-
Τα μοντελα δεν εχουν καποια σταθεροτητα για το μεσημερι της Παραμονης και για την Πρωτοχρονια οποτε θα περιμενω και τα αυριανα στοιχεια για να εχω μια εικονα φαινομενων ή μη.
-
Για τη Θεσσαλια μια ΠΡΩΤΗ εκτιμηση φαινομενων ειναι οτι απο το απογευμα της Τεταρτης οτι πεφτει θα ειναι χιονι ακομα και σε πεδινες περιοχες εκτος καποιων παραθαλασσιων που θα το γυρισει σε χιονι προς τα μεσανυχτα και μετα. Υπαρχει μια περιπτωση λογω της ξαστεριας που θα εχει το πρωινο της Τεταρτης η θερμοκρασια στην πεδιαδα να πεσει και παλι κατω απο το 0 και η πρωινη συννεφια να εγκλωβισει το κρυο. Ετσι δεν θα μου φανει περιεργο το μεσημερι να μην ξεπερασει τους 5-6 βαθμους η θερμοκρασια στη πεδιαδα και πολυ γρηγορα απο το απογευμα να εχουμε χιονοπτωσεις και σε πεδινα τμηματα. Οι θερμοκρασιες απο τις 10-11 το βραδυ και μετα ευνοουν και χιονοστρωση (ελαχιστη εως μικρη) ακομα και μεσα στην πεδιαδα. Επισης με τα μεχρι στιγμης στοιχεια τα πιο εντονα φαινομενα θα σημειωθουν μεσα στην νυχτα προς το ξημερωμα της Πεμπτης και ειναι ενα ακομα θετικο που συνηγορει στην μικρη αλλα σχεδον σιγουρη χιονοστρωση. 
-
Τελος για το θεμα Λαρισα και ανεμος τα στοιχεια δειχνουν μεχρι στιγμης να δημιουργουν μερικο προβλημα με τη χιονοπτωση να ειναι ασθενεστερη απο καθε αλλη περιοχη της περιφερειας Θεσσαλιας. Αυριο πιο ξεκαθαρη εικονα οποτε θα ενημερωσω. emoticon wink
Kαλο βραδυ !!

Σχόλια

  1. Καλύτερα να λες: "στη Λάρισα ως γνωστό δε χιονίζει οπότε ας το αφήσουμε για έκπληξη". Προς Καλαμπάκα/Χάσια (~400m) θα φτάσει καμιά νιφάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι θα εχει καλουτσικο χιονι, οχι πολυ αλλα θα ασπρισει καλα το μερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται ότι και φέτος ο νικητής του χιονιού θα είναι πάλι ο Βόλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς τα χωρια κατω απο την αγια π.χ δημητρα,ελευθεριο θα χιονισει καθολου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα, εχει ξεκαθαρίσει καπως τι θα γινει στη λαρισα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου