ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Έκτιμηση καιρού Οκτωβρίου 2015.

Ο μήνας Οκτώβρης φαίνεται να ξεκινά με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες οι οποίες θα ανέβουν μέχρι και τις 5 με 6 του μήνα κοντά στους 27-28 βαθμούς Κελσίου. Στη συνεχεία θα σημειωθεί σταδιακή πτώση της μέρα με τη ημέρα μεχρι και τις 19 του μήνα όπου αναμένεται να σημειωθούν και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του μήνα περίπου 14-16 βαθμούς στη Βόρεια χώρα και 20 στα νότια. Στη συνεχεια θα σημειωθει ελαφρια ανοδο της αλλα παντα κοντα στα κλιματικα δεδομενα. Τελος τις 2-3 τελευταιες ημερες πιθανον να σημειωθει σημαντικη ψυχρη εισβολη με πτωση της θερμοκρασιας και ισως και καποιους πρωτους παγετους σε ορεινες περιοχες.

Στο θέμα των βροχών φαίνεται να έχουμε τρεις περιόδους που αυτές κυρίως θα εκδηλωθούν. Την περίοδο 7 με 10 Οκτώβρη την περίοδο 13 με 19 του μήνα όπου σε συνδυασμό με την πτώση θερμοκρασίας θα σημειωθούν και κάποια αξιόλογα χιόνια στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας και την περίοδο 28-30 Οκτώβρη όπου και τοτε η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα δώσει αξιόλογες χιονοπτώσεις στα βουνά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας.

Η γενική εικόνα του μηνα ειναι οτι θα κυλησει σε φυσιολογικές θερμοκρασιακες τιμες και χαμηλότερα σε θέμα υετου. Επίσης μεσα στον μηνα φαίνεται να εχουμε μια συνεχή σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας χωρις έντονα σκαμπανεβασματα που θα δημιουργουσαν προβλημα στις καλλιέργειες. Επίσης ο υετός φαίνεται να ειναι υπαρκτός αν και λίγο κατω απο τα κλιματικά δεδομένα. Τέλος δεν αναμένεται πρώιμος παγετός σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές ενω και σε ορεινές οι πιθανότητες ειναι αυξημένες μόνo στο τέλος του μηνα.

Η εκτίμηση θα αναθεωρηθεί ή ανανεωθεί στις 15 Οκτωβρη αν αυτο καταστεί αναγκαίο.

Η παραπάνω δεν ειναι πρόγνωση αλλά προσωπική εκτίμηση βάση μακροπροθεσμων δεικτών. Πρόγνωση πάνω απο 5-6 ημέρες δεν υφίσταται ουτε βέβαια και πολύμηνες εκτιμήσεις ούτε και παραδοσιακές προγνώσεις(μερομήνια).

e-meteolarissa.blogspot.gr

Σχόλια