Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Σχετικά με τον Μ.Σ Λαρισας (ΑΤΑ)

Ο μετεωρολογικος σταθμος βρισκεται στην Ανατολικη πλευρα της πολης της Λαρισας στη συνοικια Αγ.Σαραντα και πολυ κοντα στο Αρχηγειο Αεροποριας (ΑΤΑ). Η αποσταση απο το κεντρο της πολης ειναι 1,2km ενω απο τον επισημο μετ. σταθμο της ΕΜΥ στο αεροδρομιο 2,3km ενω απο τον σταθμου του ΕΑΑ (Εθνικου Αστεροσκοπειου) 3,1km.

Ο Επισημος σταθμός αποτελείται από έναν αυτόματο ασύρματο Davis Vantage Pro2 Plus (6163EU model). Τα δεδομένα συλλέγονται κάθε 2 δευτερόλεπτα και σελίδα ενημερώνεται  κάθε 5-10 λεπτά. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από το Λογισμικό Weatherlink Link. Ο σταθμός αποτελείται από ανεμόμετρο, βροχόμετρο, αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας και αισθητήρα solar τοποθετημένους σε βέλτιστες θέσεις για την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια.
Ο 2ος σταθμος βρισκεται μεσα σε Κλασικο Κλωβο Stevenson και ο ασυρματος αισθητηρας (Oregon Scientific JTR 168 model) μεταφερει τα δεδομενα μεγιστης-ελαχιστης και τρεχουσας θερμοκρασιας σε κονσολα που βρισκεται στην οικεια. Αυτος ο σταθμος ειναι βοηθητικος για να ελεγχεται ο επισημος σταθμος για τυχον λαθη στις ενδειξεις.
Η εξωτερική μονάδα (ISS), τροφοδοτείται απευθείας από ένα ηλιακό πάνελ κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας από ενέργεια αποθηκευμένη σε έναν "υπέρ-πυκνωτή" ο οποίος επίσης φορτίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας από το ίδιο ηλιακό πάνελ!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ METEOLARISSA ΑΤΑ.
Μετ. Σταθμός: 1) Αυτοματος Davis Vantage Pro2 Plus Wireless με ενεργό ασπίδα (κλωβος με 24ωρο μηχανικο αερισμο) προστασίας από θερμική αντινοβολία. (24hr FARS).
2) Κλασικος Κλωβος Stevenson με μηχανικο αερισμο. Ασυρματος αισθητηρας Θερμοκρασιας και κονσολα ενδειξεων εντος της οικειας.
Ηλιακος Αισθητήρας: Ηλιακής ενέργειας-ηλιοφάνειας (Solar sensor).
Καταγραφέας: Με USB επαφή (Weatherlink USB).
Εγκατάσταση: Ο σταθμός είναι εγκατεστημένος 2,2 μέτρα πάνω από την ταράτσα μονοκατοικιας. Η κονσόλα βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο στον 1ο όροφο του ιδίου κτιρίου. Επικοινωνεί με τον server μέσω USB επαφης.
Ανιχνευτης Ηλεκτρικων εκκενωσεων : Boltek LD-250 με εμβελεια 1200km. 
Εξυπηρετητής: Αποκλειστικό PC 24ωρης λειτουργίας, που αποτελείται Intel Pentium Dual Core CPU , 2GB RAM, 80 GB HD, Windows XP/SP3 με δυνατότητα τηλε-διαχείρισης.
Λογισμικό:  Παρουσιασης Δεδομενων: Weatherlink 6.03, Cumulus 1.9.4 , WxSolution 1.8.4.2 .
Προγνωσης :  WX-SIM/ WXSIMATE/ WX-SIM-Lite Τοπικο μοντέλο πρόγνωσης καιρού.
Παρουσιασης Ηλεκτρικων Εκκενωσεων: Lightning/2000 (Anoniquisi).
ΣυνδεσιμότηταΕυρυζωνική aDSL σύνδεση 24/1 Mbps (WIND).
USB κάμερα:  Logitech Quickcam P9000.


Κονσόλα σταθμού & 2ο laptop δεδομενων


Ξυλινος Κλωβος Stevenson(αριστερα) & Επαγγελματικος επισημος σταθμος Davis(δεξια)


Μετεωρολογικοι σταθμοι(στο βαθος) & Κεραια ανιχνευτη Ηλεκτρ.Εκκενωσεων(αριστερα)


Aνιχνευτης Αστραπων(πανω) & Laptop 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου