ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 7-8-9.6.2013.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Παρασκευή προβλέπεται στη Στερεά νεφώσεις με μπόρες αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα στην Δυτική Κεντρική και Βόρεια χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν έντονες στην Μακεδονία και τη Θράκη. Ηπιότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία και την Βόρεια Στερεά κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην Νότια και νησιωτική χώρα ο καιρός θα παραμείνει καλός με αραιές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά Βορειοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα και 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά νότιοι ασθενείς που θα γινουν Βορειοανατολικοί 4 με 5μποφορ.

Η θερμοκρασία σε σχετικά δροσερά για την εποχή θα κυμανθεί στα Βόρεια από 10 έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται αρχικά λίγη συννεφιά και ηλιοφάνεια αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά και Νότια ορεινά αλλά πιθανόν για λίγο να σημειωθούν κάποιες μπόρες και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού της πεδιάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές Βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 και το απόγευμα 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 13 ως 27 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 12 έως 30 βαθμούς και στο Βόλο από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλα τα Ηπειρωτικά από τη Κομοτηνή έως τη Σπάρτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Τα φαινόμενα κυρίως στην Πίνδο θα είναι εντονα ενώ στις πεδινές περιοχές πιο ηπια. Στη νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι καλός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στο Ιονιο και το Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικα σε ολοκληρη τη χώρα από 9 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα η ασταθεια θα ενισχυθει με αποτελεσμα βροχές και λιγες μπόρες στα πεδινα ενώ στα ορεινά τα φαινόμενα θα είναι πιο εντονα και κυρίως στην Πίνδο και τον Ολυμπο.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοι 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 12 έως 27 βαθμούς στη Καρδίτσα τη Λάρισα και τα Τρίκαλα από 12 έως 29 βαθμούς και στο Βόλο από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε ολοκληρη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λιγες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στο Ιονιο και στο Αιγαίο με σταδιακη εξασθενηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική και Βόρεια χώρα από 12 έως 31 βαθμους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λιγες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανοτητα λιγων καταιγιδων. Στις Σποραδες ο καιρός θα παραμείνει αίθριος ολοκληρη την ημερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε ανοδο θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 14 έως 29 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 14 έως 32 βαθμούς και στο Βόλο από 17 έως 29 βαθμούς Κέλσιου.

Σχόλια