ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 5-6.6.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται στην Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά καλός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στην Μακεδονία την Θράκη την Ήπειρο την Βόρεια Θεσσαλία και στα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης Θεσσαλίας και Στερεάς. Στο Αιγαίο ο καιρός θα παραμείνει καλός ολόκληρη την ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 μποφορ στα Βόρεια πελάγη και Δυτικοί 5 με 6 μποφορ στα Νότια με σταδιακή εξασθένηση τους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 8 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπη ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς Κέλσιου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται καλός αρχικά καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά και ημιορεινά ενώ είναι πιθανόν κυρίως στους Νομούς Λάρισας και Τρικάλων να βρέξει και σε πεδινές περιοχές. Στις Σποράδες θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά χωρίς φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις 3 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 12 έως 26 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 14 έως 30 βαθμούς και στο Βόλο από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται συννεφιες με λίγες τοπικές μπόρες στην Κεντρική Μακεδονία με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα Δυτικά και Βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και λίγες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και Πίνδου. Στο Αιγαίο και γύρω από το πέλαγος ο καιρός θα παραμείνει καλός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5μποφορ αλλά στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιους 4 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 8 έως 28 βαθμούς στα υπολοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται καλός καιρός με συννεφιες το μεσημέρι και το απόγευμα και μικρη πιθανοτητα να σημειωθούν μεμονομενες καταιγίδες στα βορεια ορεινά. Στις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει καλός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις 2 με 3μποφορ και το απόγευμα Νοτιοανατολικοι 2 με 3 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 12 έως 28 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 14 έως 30 βαθμούς και στο Βόλο από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια