ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 25-26-27.6.2013.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τους 39 βαθμούς έφτασε χθες η θερμοκρασία στη Λάρισα με συνοδεία λίβα Νοτιοδυτικου ανεμου που είναι και η μεγαλύτερη θερμοκρασία για φέτος στην πόλη. Βέβαια δεν είναι κάτι ιδιαίτερο μιας και έχουν σημειωθεί και πάνω από 40 βαθμούς στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου αρκετές φορές στο παρελθόν. Την ίδια ώρα στα ανατολικά του Νομού η Αγία με ισχυρό Ανατολικό δροσερο θαλασσιο άνεμο σημείωσε μόλις 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη προβλέπεται καλός καιρός σε ολόκληρη τη  χώρα και μόνο το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας και Θράκης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στη Δυτική χώρα θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τη Δυτική χώρα από 14 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 38 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τρίτη προβλέπεται καλός καιρός με πολύ λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά το απόγευμα άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 20 έως 35 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 22 έως 36 βαθμούς στη Λάρισα από 22 έως 38 βαθμούς και στο Βόλο από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τετάρτη προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος και ζεστός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στην Κεντρική την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει καλός όλη την ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά 4 αλλά θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση στα Δυτικά και Βόρεια θα κυμανθεί από 12 έως 33 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 18 έως 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια ορεινά και ίσως στο Όλυμπο να εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις αλλά το μεσημέρι θα γινουν βόρειοι 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 20 έως 33 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 22 έως 34 βαθμούς και στο Βόλο από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα Κεντρικά και Βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στη Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη την Ήπειρο και στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί καλός ολόκληρη την ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο εξασθενημένοι 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά 6 με 7 αλλά και εδώ θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια από 16 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται λίγες συννεφιες που γρήγορα θα αυξηθούν και πριν από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινα τμηματα. Στις Σποραδες η πιθανοτητα για καποιες βροχές ειναι μικρή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειονατολικες διευθύνσεις 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση λογω της συννεφιας θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 17 έως 28 βαθμούς στη Λάρισα τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 19 έως 30 βαθμούς και στο Βόλο από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια