ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 12-13.6.2013.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται άστατος καιρός στη Θεσσαλία την Στερεά την Μακεδονία την Θράκη τις Σποράδες και τα ορεινά της Πελοποννήσου με βροχές και καταιγίδες που προς το πρωί θα σταματήσουν πρόσκαιρα. Μέτα το μεσημέρι όμως και πάλι η αστάθεια θα ενταθεί και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες σε όλη την Ηπειρωτική χωρα από την Κομοτηνή έως την Καλαμάτα. Στο Ιόνιο και το Αιγαίο ο καιρός θα είναι καλύτερος με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων σε περιοχές πλησίον της ξηράς. Σημαντική πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτωσεων στις περιοχές που θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφορ με σταδιακή μικρή εξασθένηση και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Στο νότιο Αιγαίο αρχικά θα είναι Νοτιοδυτικοί αλλά και εκεί θα στραφούν σε βόρειους προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί γενικά σε ολόκληρη τη χώρα από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες στη Θράκη και την Ανατολική Πελοπόννησο με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες που στα ορεινά θα είναι ισχυρές αλλά το πρωί και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Το απόγευμα όμως και πάλι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς άνεμους. Στις Σποράδες το πρωί τα φαινόμενα θα είναι έντονα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με πιθανότητα μόνο για λίγες τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3μποφορ ενω στην διαρκεια καταιγίδων θα ενισχυονται σημαντικα.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη Καλαμπακα από 13 έως 24 βαθμούς στη Καρδιτσα τα Τρικαλα και την Λαρισα από 15 έως 26 βαθμούς και στο Βολο από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πεμπτη προβλέπεται άστατος καιρός στο Ιόνιο την Ηπειρωτική χώρα και το Βορειο και ανατολικο Αιγαίο με βροχες και καταιγίδες κυριως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι Σποράδες και η Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολικη Στερεά θα είναι οι περιοχές που τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα. Προς το απόγευμα και το βράδυ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στη Κρητη και τις υπολοιπες νοτιες περιοχές της χωρας. Πιθανοτητα χαλαζοπτωσεων κυριως στην Κεντρικη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφορ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτικη και Νοτια χώρα από 13 έως 28 βαθμούς ενω στη Θεσσαλία την Μακεδονία και τη Θράκη από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στα νησια του Αιγαιου από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πεμπτη προβλέπεται άστατος καιρός με βροχες και καταιγιδες νωρις το πρωι και τις απογευματινες ωρες στο εσωτερικο. Πιθανες χαλαζοπτωσεις στις περιοχες των εντονων καταιγιδων.

Οι ανεμοι θα πνεουν απο βορειες διευθυνσεις 3 με 4 μποφορ και σε περιοδους καταιγιδων 6 μποφορ.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στη Καλαμπακα απο 13 εως 26 βαθμους στα Τρικαλα την Καρδιτσα και τη Λαρισα απο 14 εως 28 βαθμους κελσιου και στο Βολο απο 16 εως 27 βαθμους κελσιου.

Σχόλια