ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 10-11.6.2013.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Δευτέρα προβλέπεται καλός καιρός σε ολόκληρη την χώρα με υψηλές θερμοκρασίες. Το μεσημέρι και το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας και της Ηπείρου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει καλός με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές Νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στα Δυτικά από 12 έως 32 βαθμούς στην υπόλοιπη Ηπειρωτική χώρα από 13 έως 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται καλός καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα Βόρεια και Δυτικά Ορεινά που πιθανόν να επηρεάσουν για λίγο και πεδινές πλησίον των βουνών περιοχές (Ελασσόνα-Καλαμπάκα-Τίρναβος-Τέμπη).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 15 έως 32 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 17 έως 34 βαθμούς και στο Βόλο από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τριτη προβλεπεται αρχικα σχεδον αιθριος καιρος αλλα το μεσημερι και το απογευμα στα Κεντρικα και Βορεια ηπειρωτικα θα αναπτυχθουν νεφωσεις και θα σημειωθουν βροχες και καταιγιδες στην Μακεδονια την Θρακη που θα ειναι εντονες. Σποραδικες καταιγιδες θα σημειωθουν και στην Ανατολικη Θεσσαλια την Ανατολικη Στερεα και τις Σποραδες.
Στην Νοτια και νησιωτικη Ελλαδα ο καιρος θα παραμεινει καλος.

Οι ανεμοι θα πνεουν στα Δυτικα και Νοτια Βορειοδυτικοι 5 με 7 μποφορ ενω στο Αιγαιο απο Νοτιες διευθυνσεις 4 με 5 μποφορ.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα Δυτικα και Βορεια απο 14 εως 30 βαθμους στα υπολοιπα ηπειρωτικα απο 16 εως 34 βαθμους και στα νησια του Αιγαιου απο 19 εως 34 βαθμους κελσιου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τριτη προβλεπεται αρχικα σχεδον αιθριος καιρος αλλα το μεσημερι και το απογευμα θα αναπτυχθουν νεφωσεις και θα σημειωθουν σποραδικες καταιγιδες κυριως στους Νομους Λαρισας και Μαγνησιας. Στον Ολυμπο και τον Κισσαβο τα φαινομενα ενδεχεται να ειναι εντονα.

Οι ανεμοι θα ειναι ασθενεις και αργοτερα Δυτικοι 3 με 4 μποφορ.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στη Καλαμπακα απο 16 εως 31 βαθμους στα Τρικαλα και την Καρδιτσα απο 17 εως 32 βαθμους στη Λαρισα απο 18 εως 33 βαθμους και στο Βολο απο 19 εως 32 βαθμους κελσιου.

Σχόλια