ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 9.5.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Για την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν μετά το μεσημέρι και να επεκτείνονται στην Ήπειρο την  Στερεά και την Πελοπόννησο και κατά τόπους να είναι έντονα. Λιγότερες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Κρήτη το Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο Βορειοανατολικοί 5 με 6  μποφόρ ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που πιθανόν στα Δυτικά και τα ορεινά να είναι ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα από τα Δυτικά και Βόρεια του διαμερίσματος θα αρχίσουν να εξασθενούν και να μετατοπίζονται στη Μαγνησία και τις Σποράδες ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν σε όλο το διαμέρισμα. Στην περιοχή γύρω από την Λάρισα λόγω του μέτριου έως ισχυρού Ανατολικού ανέμου τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και με μικρότερη διάρκεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο εσωτερικό ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες Βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 11 έως 19 βαθμούς στα Τρίκαλα και τη Καρδίτσα από 12 έως 22 βαθμούς στη Λάρισα από 12 έως 21 βαθμούς και στο Βόλο από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σχόλια