ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 29-30.5.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται αρχικά συννεφιά στην Δυτική Κεντρική και Βόρεια χώρα με ασθενείς βροχές με περιεκτικότητα σε αφρικάνικη σκόνη αλλά πριν το μεσημέρι ο καιρός από δυσμάς προς ανατολάς θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Αργά το απόγευμα λίγες αναπτύξεις θα υπάρξουν στην Βόρεια Πίνδο στα σύνορα με την Αλβανία και εκεί μπορεί να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος όλη τη μέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη 8 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε Βόρειους 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και Νότιους 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 8 έως 32 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα από 17 έως 30 αλλά στην Κρήτη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πλησίον της Τουρκίας πιθανόν να φτάσει και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται αρχικά συννεφιά με ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη καθώς και κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα από την αφρικάνικη σκόνη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Ανατολικοί 3 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 12 έως 28 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 13 έως 31 βαθμούς στη Λάρισα από 14 έως 31 βαθμούς και στο Βόλο από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλεπεται σχεδον αιθριος καιρός σε όλη τη χώρα εκτος από τις περιοχές πλησίον των Βόρειων συνόρων της χώρας μας από την Φλώρινα έως τον Εβρο. Εκει θα σημειωνονται σποραδικες καταιγίδες το πρωι αλλά και τις απογευματινες ωρες. Μεγαλη συγκεντρωση σκονης θα μειωνει την ορατοτητα αλλά προς το βραδυ η ατμόσφαιρα θα καθαρισει.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικες διευθυνσεις στο Ιονιο 4 με 5 μποφόρ ενω στο Αιγαιο και τα Ηπειρωτικα Νοτιοδυτικοι 7 με 8 μποφορ. Προσοχη στην ξηρα μιας που ο ανεμος θα ειναι ιδιαιτερα ενισχυμενος στη Θεσσαλικη πεδιαδα αλλα και σε ορεινες περιοχες της ηπειρωτικης χωρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικα από 10 έως 29 βαθμούς  στα υπολοιπα ηπειρωτικα από 12 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

AΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφωσεις στα ορεινά και μεγαλη συγκεντρωση αφρικανικης σκονης που θα μειωνει την ορατοτητα. Προς το βραδυ η κατασταση θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ ενω στα ορεινά και 7 με 8 μποφόρ. Μεγαλη προσοχη στα αιωρουμενα αντικειμενα καθώς και στις μετακινησεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 12 έως 31 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 14 έως 33 βαθμούς στη Λάρισα από 15 έως 34 βαθμούς και στο Βόλο από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια