ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 20-21.5.2013.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Δευτέρα προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χωρά και μόνο το απόγευμα στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Ευνοειται η μεταφορα αφρικανικης σκονης στην ατμοσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από  βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα Δυτικά από 13 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 34 βαθμούς ενώ στη Δυτική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 30 βαθμούς αλλά στην Κρήτη είναι πιθανόν να φτάσει και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται καλός και πολύ ζεστός καιρός με μεταφορα μετριας ποσοτητας αφρικανικης σκονης στην ατμοσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι και απόγευμα νοτιοδυτικοί 2 με 3μποφορ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 17 έως 33 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 18 έως 34 και στο Βόλο από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τρίτη προβλέπεται καλός καιρός σε ολόκληρη την χώρα και μονο το απόγευμα από τα νοτιοδυτικά θα αρχίσει να συννεφιάζει χωρίς όμως φαινόμενα. Επίσης το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε μερική αστάθεια και στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με καταιγίδες που πιθανόν να είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 10 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο πιθανόν να φτάσει και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τρίτη προβλέπεται καλός καιρός με πολύ λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα Νοτιοδυτικά του διαμερίσματος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι και το απόγευμα Νοτιοδυτικοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 16 έως 32 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 17 ως 34 βαθμούς και στο Βόλο από 19 έως 31 βαθμούς Κελσιου.

Σχόλια