ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 17-18-19.5.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Παρασκευή προβλέπεται αραιή συννεφιά που θα δώσει στα ορεινά όλης της ηπειρωτικής χώρας ασθενείς βροχές με μεγάλη συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης. Από το μεσημέρι ομως και μετά και από τα Δυτικά και Βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρξει σημαντική διάρκεια ηλιοφάνειας. Στην Ανατολική και νότια χώρα η ορατότητα θα είναι περιορισμένη από αφρικάνικη σκόνη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες Νοτιοανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 μποφορ στο Ιόνιο με εξασθένηση και 5-6 στο Αιγαίο με ενίσχυση στα 8 και ίσως για λίγο και στα 9 μποφορ.

Η θερμοκρασία με την ηλιοφάνεια και την θερμή εισβολή θα ανέβει σημαντικά και θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 11 εως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 εως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 εως 27 βαθμούς Κελσίου αλλά στη Βόρεια Κρήτη πιθανόν να φτάσει και τους 33 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται συννεφιά στα ορεινά και τα ημιορεινά με τοπικές μπόρες ενώ στα πεδινά θα επιμείνει αραιή συννεφιά. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και πιθανόν λίγη αφρικάνικη σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές Νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα ορεινά 5 με 6 μποφορ και στα πεδινά 3 με 4 μποφορ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 13 εως 30 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 13 εως 32 βαθμούς και στο Βόλο από 15 εως 29 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται καλός και πολύ ζεστός καιρός σε ολόκληρη την χώρα με νεφώσεις το απόγευμα στη νότια χωρα και τη Ροδόπη και θα δώσει λίγες τοπικές καταιγιδες. Περιορισμενη ορατοτητα απο την αφρικανικη σκονη που θα επικρατει

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Βορειοδυτικες διευθύνσεις 4 με 5μποφορ ενώ στο Αιγαίο Νοτιοι αρχικα 8 μποφορ αλλά θα εξασθενησουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία σε νεα μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα Δυτικά από 13 εως 32 βαθμούς στα Βόρεια από 12 εως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 14 εως 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 εως 28 βαθμούς αλλα στη Βόρεια Κρήτη πιθανόν να φτάσει και τους 34 βαθμούς λογω των καταβατων νοτιοδυτικων ανεμων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο προβλέπεται καλός και πολύ ζεστός καιρός με πολύ λίγες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα και εκδηλωση μεμομωμενων καταιγιδων κυριως στον Κισσαβο και το Πηλιο. Περιορισμενη ορατοτητα κατα περιοδους απο αφρικανικη σκονη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικες Νοτιοδυτικες διευθύνσεις 3 μποφορ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 15εως 32 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 16 εως 34 και αν το επιτρεψει η σκονη και η επικρατηση λιβα και 35 βαθμούς και στο Βόλο από 18 εως 31 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη προβλέπεται καλός και πολύ ζεστός σε ολόκληρη την χώρα με αραιές νεφώσεις το πρωι που γρηγορα θα διαλυθουν και επικρατήσει ηλιοφάνεια. Περιορισμενη ορατοτητα κατα τοπους απο την αυξημενη συγκεντρωση αφρικανικης σκονης.

Οι άνεμοι εξασθενημενοι δεν θα ξεπερασουν τα 4 με 5 μποφορ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο από Δυτικες διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία στα ιδια υψηλα επιπεδα για τη εποχη θα κυμανθεί στα Δυτικα από 13 εως 33 βαθμούς  στα Βόρεια από 12 εως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 εως 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 εως 30 βαθμούς ενώ στην Κρήτη πιθανόν να φτάσει και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακη προβλέπεται καλός και πολύ ζεστός καιρός με ποσοτητα αφρικανικης σκονης στην ατμοσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικες διευθύνσεις 2 μποφορ.

Η θερμοκρασία σε υψηλα επιπεδα θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 16 εως 32 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 17 εως 34 και πιθανον αν ο λιβας και η ορατοτητα το επιτρεψει και 35 βαθμούς και στο Βόλο από 20 εως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια