ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 10-11-12.5.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Παρασκευή προβλέπεται στη Βόρεια Ελλάδα σχετικά βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια κατά διαστήματα. Από την Θεσσαλία και νοτιότερα αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Στερεά την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες το Ανατολικό Αιγαίο και την Βόρεια Κρήτη αλλά σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από βορρά προς νότο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο ως 6 αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένηση τους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας από 8 έως 27 βαθμούς στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα με τα περισσότερα φαινόμενα από 12 έως 25 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και τα πεδινά της Καρδίτσας και της Μαγνησίας αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί σε ολόκληρο το διαμέρισμα και θα βγει ήλιος.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3μποφορ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 12 έως 25 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 13 έως 27 βαθμούς και στο Βόλο από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται σχετικά βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα πλησίον της Πίνδου. Στο Αιγαίο και γύρω από το πέλαγος ο καιρός θα είναι καλός ολόκληρη την ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε σταδιακη άνοδο θα κυμανθεί στα Δυτικά από 11 έως 24 βαθμούς στα υπολοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθουν νεφώσεις στα Δυτικά και Βόρεια του διαμερισματος και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Περιοχες των Τρικαλων της Καλαμπακας και της Καρδίτσας θα δεχτουν καποια φαινόμενα και σε πεδινες περιοχς.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι και το απόγευμα Δυτικοι 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 13 έως 29 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 14 έως 30 βαθμούς στη Λάρισα από 13 έως 31 βαθμούς και στο Βόλο από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη προβλέπεται καλός  καιρος αρχικα με ηλιοφάνεια και ζεστη. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικα θα αναπτυχθουν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικες καταιγίδες στη Θεσσαλία την Ηπειρο την Μακεδονια την Θρακη και τη Στερεά καθως και στα ορεινα της Πελοποννησου. Τα φαινομενα στην Κεντρικη ,την Ανατολικη Μακεδονια και τη Θρακη θα ειναι εντονα. Στο Αιγαιο και γυρω απο το πελαγος ο καιρός θα παραμεινει καλος.

Οι ανεμοι θα πνεουν στο Ιονιο Βορειοδυτικοι Δυτικοι 5 με 6 μποφορ ενω στο Αιγαιο νοτιοι 4 με 5 μποφορ. Αργα το βραδυ στο Θερμαικο θα επικρατησει Βορειοδυτικο ισχυρο ρευμα 6 με 7 μποφορ.

Η θερμοκρασια σε μικρη πτωση θα κυμανθει στα Ηπειρωτικα με τα φαινομενα απο 10 εως 28 βαθμους και στα νησια του Αιγαιου απο 14 εως 26 βαθμους κελσιου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακη προβλεπεται ανοιξιατικος καιρος με αρχικα καλο καιρο αλλα το μεσημερι και το απογευμα οι νεφωσεις θα αυξηθουν και θα σημειωθουν βροχες και λιγες καταιγιδες που θα επηρεασουν και τις πεδινες περιοχες κυριως στο εσωτερικο της πεδιαδας.

Οι ανεμοι θα πνεουν Δυτικοι 3 μποφορ

Η θερμοκρασια σε καμψη θα κυμανθει στη Καλαμπακα απο 13 εως 27 βαθμους στη Λαρισα τα Τρικαλα και την Καρδιτσα απο 13 εως 28 βαθμους και στο Βολο απο 14 εως 27 βαθμους κελσιου.

Σχόλια