ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 5-6-7.4.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Παρασκευή προβλέπεται στα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν κατά τοπους και θα σημειωθούν τοπικές μπορες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα κυρίως. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο και 4 με 5 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 6 έως 21 βαθμούς , στα Δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 εως 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Βόρεια Κρήτη θα φτάσει και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως. Στις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα Δυτικά ορεινά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 6 έως 21 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 8 έως 26 βαθμούς και στη Βόλο από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται καλός και πολύ ζεστός καιρός αρχικά. Από το απόγευμα και από τα νότια θα αρχίσουν να αυξάνονται οι νεφώσεις και αργα το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στην Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και τη Στερεά Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα Ανατολικά από Νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 6 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 28 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 24 βαθμούς ενώ στην Βόρεια Κρήτη θα πλησιάσει και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο προβλέπεται ανοιξιάτικος καιρός με ηλιοφάνεια καθολη τη διάρκεια της μέρας και μονο αργά το βράδυ και από τα νότια θα αρχίσουν να επικρατούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 9 έως 24 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 10 έως 26 βαθμούς και στο Βόλο από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακή προβλέπεται σημαντική αλλαγή του καιρού από τα Νοτιοδυτικά από νωρίς το πρωί που θα επεκταθεί σε ολοκληρη την χώρα με βροχές και καταιγίδες που στη Θεσσαλια την Στερεά την Δυτικη και Κεντρικη Μακεδονια και την Πελοπόννησο θα ειναι ισχυρες. Ανεπηρεαστες θα παραμεινουν οι Κυκλάδες η Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικου Αιγαιου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Βορειοδυτικοι 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση ,στο Νότιο Αιγαίο Νοτιοδυτικοι 7 με 8 μποφορ και στο Βόρειο Αιγαίο Ανατολικοι Βορειοανατολικοι 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Ηπειρο την Θεσσαλια και την Μακεδονια απο 8 εως 18 βαθμους στην υπόλοιπη χώρα από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στα νησια του Αιγαιου απο 12 εως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακή προβλέπεται σημαντική αλλαγή του καιρου απο τα νοτιοδυτικα της περιφερειας νωρις το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες που θα ειναι εντονες στα ορεινά και στη Δυτικη Θεσσαλια. Στις σποραδες τα φαινομενα θα ειναι παροδικα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στο εσωτερικο και 5 με 6 στα θαλασσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 9 έως 14 βαθμούς στην Καρδίτσα τα Τρίκαλα και τη Λάρισα από 10 έως 17 βαθμούς και στο Βόλο από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια