ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 3-4.4.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού από τα Δυτικά με βροχές και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ήπειρο την Δυτική Μακεδονία το Ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης θα περιορίσει την ορατότητα αλλά θα δώσει και λασποβροχες στην ανατολική και νότια κατά βάση χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά από 7 εως17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται αραιή συννεφιά που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά ενώ στα πεδινά τα φαινόμενα θα είναι ασθενή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα ενισχυθούν τοπικά και στα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 9 έως 17 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 10 έως 20 βαθμούς στη Λάρισα από 8 έως 20 βαθμούς και στο Βόλο από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται καλός καιρός αρχικά αλλά το μεσημέρι και απόγευμα θα αυξηθούν στα Δυτικά και Βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα είναι έντονες στην Ανατολική Μακεδονία την Θράκη και πιθανόν  στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα οι βροχές και οι μπόρες θα είναι παροδικές και σύντομες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά από 7 ως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου  από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 7 έως 21 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 7 έως 23 βαθμούς και στο Βόλο από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια