ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 22-23.4.2013

Ο Απρίλιος συνεχίζει να είναι θερμότερος θερμοκρασιακά αλλά το πιο σημαντικό είναι η  σχεδόν παντελή έλλειψη βροχών. Μέχρι στιγμής στη Λάρισα με κλιματική τιμή τα 33 χιλιοστά έχει βρέξει μόνο 2 χιλιοστά στα Τρίκαλα με κλιματική τιμή τα 71χιλιοστα έχει βρέξει μόλις 12 χιλιοστά και στο Βόλο με κλιματική τιμή τα 24 χιλιοστά έχει βρέξει 7 χιλιοστά. Αν συνεχιστεί η ανομβρία και με τα τελευταία στοιχεία δεν δείχνει να βρέχει το υπόλοιπο του μηνα πιθανόν να έχουμε τον πιο άνυδρο Απριλίου τουλάχιστον από το 1955 και μετά. Αυτό θα το επιβεβαιώσουμε ή όχι στο τέλος του μήνα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα και θα σημειωθούν λίγες βροχές στο Βόρειο Ιόνιο την  Ήπειρο και πιθανόν στη Δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα ο καιρός θα παραμείνει καλός ολόκληρη την ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Νότιοι 3 με 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Βόρειοι 3 με 4μποφορ και στο νότιο 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά στα ηπειρωτικά από 6 έως 25 βαθμούς και στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν στα  Δυτικά και Βόρεια ορεινά (Πίνδο Χάσια και Όλυμπο ) να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στις Σποράδες οι αραιές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το απόγευμα δεν θα δώσουν φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοί 2-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 9 έως 24 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 9 έως 25 βαθμούς και στο Βόλο από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και πιθανόν διάσπαρτες καταιγίδες στην Ήπειρο την Δυτική Μακεδονία το Βόρειο Ιόνιο και στα ορεινά της Στερεάς της Θεσσαλίας και της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας. Στο Αιγαίο και γύρω από το πέλαγος ο καιρός θα διατηρηθεί σχετικά καλός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες αλλά χωρίς φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και Βορειοανατολικοί 4 με 5μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά από 11 έως 27 βαθμούς στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 9 έως 25 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά με λίγες βροχές στην Πίνδο και τα υπόλοιπα ορεινά κυριως αλλά ο καιρός προς το μεσημέρι θα ανοιξει και θα υπαρχουν και μικρα διαστηματα ηλιοφανειας.Στις Σποράδες ο καιρός θα διατηρηθεί καλός ολη την ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 10 έως 22 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 11 έως 23 και στο Βόλο από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια