ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 25-26.3.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά σχεδόν καλός καιρός με αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο την Ήπειρο την Δυτική Στερεά την Μακεδονία την Θράκη και πιθανό στην Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χωρα οι βροχές θα είναι πολύ λίγες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά 5-6 αλλά και εκεί θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 3 έως 16 βαθμούς στα Δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με αραιές  νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που στην Πίνδο και στην περιοχή Χασιων Ολύμπου και Καλαμπάκας θα είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στο εσωτερικό και τα 5-7 μποφόρ στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 6 έως 17 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 6 έως 18 στη Λάρισα από 5 έως 18 βαθμούς και στο Βόλο από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά σε όλη τη χώρα που στη Δυτική χώρα την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία την Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα δώσει έντονες βροχές και καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα είναι ελάχιστα και ασθενή.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά από Δυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Νοτιοδυτικοί 8-9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση σε όλα τα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά από 4 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά που στα ορεινά θα δίνει τοπικές βροχές ενώ στα πεδινά οι βροχές θα είναι ασθενείς και σποραδικές.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 6 έως 18 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 6 έως 20 βαθμούς και στο Βόλο από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια