ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 20-21.3.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ


Για την Τετάρτη προβλεπεται σχετικά καλός καιρος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Στην Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν και λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα είναι Νότιοι 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Ήπειρο και τα Βόρεια από 0 εως 20 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη Ηπειρωτική χώρα από 3 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά κατά διαστήματα κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 2 έως 16 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 3 έως 19 και στο Βόλο από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά αραιή συννεφιά που προς το μεσημέρι θα αυξηθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα είναι αξιόλογες στην Ήπειρο την Δυτική Στερεά την Μακεδονία την Θεσσαλία το Βόρειο Αιγαίο και την Θράκη. Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα η συννεφιά θα δώσει μόνο ασθενείς βροχές αργα το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Νοτιοδυτικοί που γρήγορα πριν το μεσημέρι θα αρχίσουν να στρέφονται σε Βορειοδυτικούς 4-6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Νότιοι 6 μποφόρ που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από 3 έως 20 βαθμούς  στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με πύκνωση των νεφώσεων το μεσημέρι και απόγευμα και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες που θα ειναι εντονες στα ορεινά των Χασιων του Ολύμπου του Κισσάβου και του Πηλίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι ασθενείς αρχικά και Δυτικοί 2-3 μποφόρ αργότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 6 έως 19 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 7 έως 22 βαθμούς στη Λάρισα από 7 έως 21 βαθμούς και στο Βόλο από 10 έως 21 βαθμούς Κέλσιου.

Σχόλια