ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας15-16-17.3.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Παρασκευή στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ενώ χιόνια θα αρχίσουν να πέφτουν στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας πάνω από τα 1100μετρα αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι τα υψόμετρα θα πέφτουν με αποτέλεσμα προς το βράδυ οι χιονοπτώσεις να εντοπίζονται έως τα 500μετρα στα Δυτικά ενώ στη Μακεδονία και την Θράκη έως τα 400μετρα. Στην Κοιλάδα του Αξιού λόγω του Βαρδάρη από τα Σκόπια είναι πιθανόν να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές κάτω από τα 100μετρα υψόμετρο για λίγες ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σαφώς πιο καλός με αύξηση των νεφώσεων κατά περιόδους αλλά οι βροχές θα είναι λίγες και κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία στην Κεντρική Στερεά καθώς και στη Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Δυτικοί 8με 9 μποφορ με στροφή τους σε Βόρειους 5 με 6 μποφορ ενώ στο Αιγαίο Νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφορ με στροφή τους σε Δυτικούς με την ίδια ένταση αργότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά από 1 εως 13 βαθμους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 17 βαθμους και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμους Κελσίου.

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται άστατος καιρός με αύξηση των νεφώσεων κατα περιοδους και εκδήλωση σύντομων μπορων στα Δυτικά και Βορεια του διαμερισματος. Στη Μαγνησία και τα ανατολικα του Νομού Λαρισας τα φαινομενα θα είναι ασθενεστατα και πολυ συντομα. Λιγες χιονοπτωσεις θα σημειωθουν στη Πινδο και τον Ολυμπο πάνω από τα 1100μετρα περιπου που προς το βράδυ θα κατεβουν στα 600μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο Νοτιοδυτικες διευθυνσεις 5-6 μποφορ και στο εσωτερικο αλλα και στα ορεινά. Μεγαλη προσοχη σε περιοδους καταιγιδας μπορει να ενισχυθουν ακομα περισσοτερο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπακα απο 3 έως 13 βαθμους στα Τρικαλα και την Καρδιτσα από 5 έως 15 βαθμους στη Λαρισα από 5 έως 16 βαθμους και στο Βολο από 7 έως 17 βαθμους Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σαββατο προβλέπεται άστατος καιρος σε ολη τη χώρα με βροχές κατά περιόδους και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινα τμηματα της Μακεδονιας και της Θρακης πανω απο τα 300 με 400μετρα. Στους νομους Εβρου Σερρων Καβαλας και Δραμας ειναι πιθανον να χιονισει και σε πεδινές περιοχές και τα φαινομενα θα είναι εντονα Προς το απογευμα τα φαινομενα θα επικεντρωθουν στη Στερεά και το ανατολικο Αιγαιο και αργα το βραδυ θα αρχισει να βελτιωνεται ο καιρος.

Οι άνεμοι θα αρχίσουν στα Δυτικά και Βόρεια πελαγη να στρεφονται σε βορειους 6-7 μποφορ με παραιτερω ενισχυση ενώ στο Νοτιο και Κεντρικο Αιγαίο οι Νοτιοδυτικοί ανεμοι θα αρχισουν να στρεφονται και εκει σε βοριαδες 7μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά Κεντρικα και Βόρεια από -1 έως 11 βαθμους ενώ στη Θράκη η μεγιστη δεν θα ξεπεραει τους 6 βαθμους Κελσίου, ενώ στη νοτια και ανατολικη χώρα από 5 έως 15 βαθμους Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σαββατο προβλέπεται άστατος καιρος με διαστήματα ηλιοφανειας αλλα και διαστηματα με βροχες και χιόνια στα ορεινά ανω των 500μετρων. Τα φαινομενα στο εσωτερικο θα ειναι διασπαρτα και πολυ μικρης διαρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειες διευθυνσεις 2 με 4 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπακα από 1 έως 10 βαθμους στα Τρικαλα την Καρδιτσα και τη Λαρισα από 1 έως 11 βαθμους και στο Βολο από 3 έως 11 βαθμους κελσιου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη προβλέπεται βελτιωση του καιρου με ηλιοφανεια και λίγες τοπικες νεφωσεις κατα περιόδους που μονο το πρωι θα δωσουν πολυ λίγες νιφαδοπτωσεις στα ορεινά της Κεντρικης Ελλάδας . Προς το βραδυ στο Βορειο Ιόνιο οι νεφωσεις θα ξανα αυξηθουν χωρις ομως φαινομενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειες διευθυνσεις στο Ιόνιο 4-5 μποφορ που μετα το μεσημερι θα στραφουν σε νοτιοανατολικους και θα ενισχυθουν στα 6-7 μποφορ ενω στο Αιγαιο 7μποφορ με σταδιακη εξασθενηση το απογευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθει στη Θρακη απο -2 εως 9 βαθμους ενω στην υπολοιπη ηπειρωτικη χωρα απο -4 εως 13 βαθμους και στα νησια του Αιγαιου απο 6 εως 14 βαθμους κελσιου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακη προβλέπεται καλος καιρος με λίγες συννεφιες κατα διαστήματα και μονο το πρωι στα ορεινα υπαρχει η πιθανοτητα νιφαδοπτωσεων.

Οι ανεμοι θα πνεουν απο νοτιοανατολικες διευθυνσεις ασθενεις.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στη Καλαμπακα απο 1 εως 11βαθμους στα Τρικαλα την Καρδιτσα και τη Λαρισα απο 0 εως 12 βαθμους και στο Βολο απο 4 εως 12 βαθμους κελσιου.

Σχόλια