ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 13-14.3.2013

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται αραιή συννεφιά που σταδιακά θα πυκνώσει σε ολόκληρη τη  χώρα και στη Δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Χιονια θα πεσουν στα ορεινα της Δυτικης και Βορειας χωρας πανω απο τα 1700μετρα και στη Κεντρικη πανω απο τα 2000 μετρα. Ασθενείς βροχές  θα σημειωθούν και στη Στερεά τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία το μεσημερι και το απογευμα. Μεταφορα αφρικανικης σκονης πιθανον να περιοριζει την ορατοτητα  και θα σημειωνονται και λασποβροχες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Δυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 6 μποφόρ σε όλα τα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά από 4 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 εως 21 βαθμούς και στο Αιγαίο από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται αραιή συννεφιά που σταδιακά θα αυξηθεί και προς το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές και λιγα χιονια στα πολυ ορεινα πανω απο τα 1900μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στα ορεινά 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 6 έως 16 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 7 έως 19 βαθμούς και στο Βόλο από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται αλλαγή του καιρού στα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια καθώς και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με βροχές στα πεδινά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και το Βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.Χιονια θα πεσουν στα ορεινα της Ηπειρου της Δυτικης Στερεας και της Δυτικης Πελοποννησου πανω απο τα 1300μετρα ενω στην ανατολικη ηπειρωτικη χωρα πανω απο τα 1600μετρα. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο την Ήπειρο και την Δυτική Στερεά θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος αλλά οι βροχές θα είναι λίγες και θα σημειωθούν πριν το μεσημέρι. Από το βράδυ και από τα Δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Μεχρι το απογευμα η μεταφορα αφρικανικης σκονης ειναι πιθανον να περιοριζει την ορατοτητα στη Δυτικη Κεντρικη και Νοτια χωρα ενω θα σημειωθουν και λασποβροχες.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ αρχικά ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά σε όλη τη χώρα από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Τις υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειώσουν περιοχές της Θράκης και της Δυτικη Στερεας με τα μεγαλυτερα ανοιγματα του καιρού μετα το μεσημέρι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται συννεφιά με βροχές και πιθανες συντομες καταιγιδες κατα διαστηματα ολη την ημερα. Λιγα χιονια θα σημειωθουν στα ορεινα ανω των 1500μετρων στη Δυτικη Θεσσαλια και ανω των 1800μετρων στην Ανατολικη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιες διευθύνσεις στο εσωτερικο 3 μποφόρ ενώ στα ορεινά και παραθαλασσια 6  μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 6 έως 14 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα  7 έως 15 βαθμούς στη Λάρισα από 7 έως 16 βαθμούς και στο Βόλο από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια