ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 8-9-10.2.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Παρασκευή προβλέπεται κακοκαιρία στη Δυτικά και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο με βροχές και καταιγίδες ενώ στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρου και της Δυτικης και Κεντρικης Μακεδονιας θα χιονίσει  πάνω από τα 500μετρα με τα Γιάννενα να είναι πιθανόν να δεχτούν χιονοπτώσεις. Στους Νομούς Κιλκίς Ημαθίας και Πέλλας είναι πιθανόν να χιονίσει και σε  υψόμετρα κοντά στα 200 μέτρα. Στην υπόλοιπη χώρα οι βροχές θα είναι σποραδικές και ασθενείς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στα νότια 5 ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά Νότιοι 7-8 μποφόρ σε γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά άνω των 1000μετρων στη ανατολική και άνω των 800μετρων στη Δυτική Θεσσαλία

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ στο εσωτερικό και 6-7 στα ορεινά και θαλάσσια με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 2 έως 8 βαθμούς , στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 3 έως 10 βαθμούς , στη Λάρισα από 4 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται νέα αλλαγή του καιρού από τα Δυτικά με βροχές και χιόνια στα ορεινά άνω των 500μετρων στα Βόρεια και 800μετρων στη Θεσσαλία.Τα Γιάννενα πολύ πιθανόν να δεχτούν αξιόλογες χιονοπτώσεις και μέσα στην πόλη. Νωρίς το πρωί στη Κεντρική Μακεδονία θα χιονίσει και σε υψόμετρα χαμηλότερα περίπου στα 200μετρα.Τα σημαντικότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στη Δυτική την Βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο ενώ στην υπόλοιπη θα υπάρχουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ ενώ στο νότιο Ιόνιο και Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάνουν και τα 6μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από -2 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 εως16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες και διαστήματα βελτίωσης ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής Θεσσαλίας άνω των 500μετρων και της Ανατολικής άνω των 800μετρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 1 έως 7 στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 1 έως 8 βαθμούς στη Λάρισα από 1 έως 10 ναι στο Βόλο από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακή προβλέπεται και νέα αλλαγή του καιρού από τα Δυτικά με βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας πάνω από τα 500μετρα. Τα Γιάννενα πιθανόν να δεχτούν αξιόλογες χιονοπτώσεις και μέσα στην πόλη. Νωρίς το πρωί είναι πιθανόν να χιονίσει και σε περιοχές των Νομών Κιλκίς, Πέλλας και Ημαθίας με υψόμετρα 200μετρων. Τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα Δυτικά τα Βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά Νοτιοδυτικοί 5-6 μποφόρ που μετά τα μεσημέρι θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς 7-8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ κυρίως στα κεντρικά και νότια του Πελάγους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια από -3 έως 9 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακή αρχικά προβλέπεται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν στην Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και θα σημειωθούν λίγες βροχές στα πεδινά και λίγες χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά άνω των 400μετρων. Γρήγορα όμως οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα κοντά στα 900μετρα. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι πιο καλός με πολύ λίγες ασθενείς ψιχαλες και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς δυτικοί που το απόγευμα θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς 3  μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην Καλαμπάκα θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα  από 0 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια