ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 4-5.2.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν τελικά το Σαββατοκύριακο σε σχέση με τις αναμενόμενες. Αυτό συνέβη λόγω του ότι ο Νοτιοδυτικός άνεμος που ενεργεί ως λίβας ήταν αρκετά πιο ενισχυμένος από το αναμενόμενο με αποτέλεσμα και η άνοδο της θερμοκρασίας να είναι σημαντικότερη από τις προγνωστικές τιμές. Είναι εντυπωσιακή η ριπή Νοτιοδυτικού ανέμου στο σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Λίμνη Πλαστήρα που έφτασε τα 151κμ/ώρα ενώ στα Τρίκαλα έφτασε ο λίβας τα 69κμ/ώρα στην Καρδίτσα τα 58κμ/ώρα ενώ στη Λάρισα τα 52κμ/ώρα. Οι θερμοκρασίες που τελικά σημειώθηκαν ήταν Λάρισα 22,5 β - Καρδίτσα 22,1β -Τρίκαλα 21,1β -Βόλος 21,0β.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με βροχές και λίγες καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και το Ανατολικό Αιγαίο.Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στην Βόρεια Πίνδο πάνω από τα 1500μετρα. Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα είναι ελάχιστα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί ασθενείς που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Νότιοι 7-8 μποφόρ σε γρήγορη εξασθένηση ενώ από το απόγευμα και από τα βόρεια θα αρχίσουν να στρέφονται σε βόρειους 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 15 βαθμούς με πτώση από το απόγευμα μετά την διάβαση του ψυχρού μετώπου , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά διαστήματα πυκνότερη με πολύ λίγες βροχές τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Νοτιοδυτικοί 2μποφορ στο εσωτερικό και 5μποφορ στα ορεινά αλλά μετά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ασθενείς βοριάδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 3 έως 13 βαθμούς, στα Τρίκαλα από 3 έως 15βαθμους, στην Καρδίτσα από 3 ως 16 βαθμούς στη Λάρισα από 2 έως 16 βαθμούς και στο Βόλο από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά στο Αιγαίο την Ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και στα νοτιότερα θαλάσσια τμήματα καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιή συννεφιά κυρίως στα Βορειοδυτικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει με παγετό κυρίως στη Δυτική και βόρεια χώρα το πρωί. Συγκεκριμένα στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -3 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική χώρα από -4 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπη ηπειρωτικά από 1 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για την Τρίτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 2-3 μποφόρ ενώ στις Σποράδες Βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 0 έως 13 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 0 έως 15 βαθμούς και στο Βόλο από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια