ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 27-28.2.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης πάνω από τα 700 μετρα ενώ στα σύνορα με τη Βουλγαρία  καθώς και στο Βόρειο Eβρό είναι πιθανό προς το βράδυ να χιονίσει και σε περιοχές με υψόμετρο 400μετρων (Νευροκοπι-Ορμένιο). Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα μείνουν σχεδόν ανεπηρέαστες από τον άστατο καιρό ενώ αντίθετα η δυτική  και βόρεια Ελλάδα και το Βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα έχουν τα πιο αξιόλογα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ ενώ στο Βόρειο Αιγαίο από το βράδυ θα επικρατήσει Βορειοανατολικό ρεύμα με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται άστατος καιρός με πύκνωση της συννεφιάς το μεσημέρι και το απόγευμα και εκδήλωση βρoχών και τοπικών καταιγίδων ενώ χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 1000μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις 4μποφορ στα πεδινά και 5-6 στα ορεινά και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 2 έως 12 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 2 έως 15 βαθμούς και στο Βόλο από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πεμπτη προβλέπεται άστατος καιρός σε ολα τα ηπειρωτικά από Θεσσαλονικη έως και Σπαρτη με τοπικές βροχές και διασπαρτες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ στα θαλασσια τμηματα του Θερμαικου και των Σποραδων τα φαινόμενα θα εκδηλωθουν και τις πρωινες ωρες. Λιγα χιονια θα σημειωθουν ακομα και σε περιοχες με υψομετρο 400μετρων στην Μακεδονια και την Θρακη ενω στον Εβρο μεχρι και τα πεδινα. Στην υπολοιπη Ελλάδα  ο καιρός θα είναι καλυτερος με συννεφια μονο κατα διαστηματα και λιγες βροχες.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοι στο Ιονιο 5-7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσει ενα βορειοανατολικο ρεύμα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρη πτωση θα κυμανθεί στα  βόρεια από -2 έως 11 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως  12 βαθμούς στα Δυτικα απο -1 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πεμπτη προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και μπορες το πρωι στα ανατολικα κυριως θαλασσια τμηματα και το μεσημέρι και το απόγευμα στο εσωτερικο. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα εκδηλωθουν στους Νομους Λαρισας και Μαγνησιας .

Οι ανεμοι θα πνεουν απο Βορειες διευθυνσεις 3-4 μποφορ.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στην Καλαμπακα απο 0 εως 10 βαθμους στα Τρικαλα και την Καρδιτσα απο 2 εως 12 βαθμους στη Λαρισα απο 2 εως 11 βαθμους και στο Βολο απο 5 εως 10 βαθμους κελσιου.

Σχόλια