ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 22-23-24.2.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Παρασκευή προβλέπεται κακοκαιρία στην ανατολική Ελλάδα δηλαδή ανατολικότερα της Πίνδου με ισχυρές βροχές στα πεδινά έντονες καταιγίδες στο Αιγαίο και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας πάνω από τα 1000μετρα στη Θεσσαλία άνω των 1300μετρων και στη Στερεά άνω των 1600μετρων. Κατά τη διάρκεια της μέρας ο καιρός θα μαλακώσει και τα χιόνια θα περιοριστούν σε ακόμα μεγαλύτερα υψόμετρα. Στην Δυτική Ελλάδα την Κρήτη και τις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες βροχές αλλά και με διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί 4-5μποφορ που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο θα πνέουν Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7με 8 μποφόρ με εξασθένηση ενώ στα βόρεια θα αρχίσουν να στρέφονται σε Βορειοανατολικούς προς το τέλος της μέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς στα Δυτικά από 0 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς και στο Αιγαίο από 9 έως 18 βαθμούς ενώ στην Βόρεια Κρήτη λόγω των καταβατικών νότιων ανέμων θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές κατά διαστήματα έντονες και πιθανές καταιγίδες στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες. Μετά το μεσημέρι ο καιρός από τα δυτικά του διαμερίσματος θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-3 μποφόρ και το απόγευμα ανατολικοί 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 4 εως12 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα από 5 έως 14 βαθμούς στη Λάρισα από 5 έως 12 βαθμούς και στο Βόλο από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται άστατος καιρός σε όλη τη χώρα με συννεφιά κατά διαστήματα και θα σημειωθούν βροχές στη Δυτική κυρίως χωρά ενώ στο Ιόνιο δεν αποκλείονται και λίγες καταιγίδες. Προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά η συννεφιά θα παραμείνει.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά από  νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά βόρειοι 4-5 μποφόρ που θα αρχίσουν να στρέφονται σε νότιους 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη με πολύ λίγες βροχές κυρίως στην Πίνδο. Από το απόγευμα ο καιρός θα έχει και ανοίγματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα 3-4 μποφόρ ενώ στις Σποράδες 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 5 έως 15 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 6 έως 16 βαθμούς και στο Βόλο από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός στην Κεντρική Ανατολική και Νότια χωρά ενώ αντίθετα στην Ήπειρο την Μακεδονία και το Ιόνιο θα υπάρχουν κατά διαστήματα συννεφιά και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διεύθυνσις στα Δυτικά 7-8 μποφόρ και στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ. Από το βραδύ θα αρχίσει η εξασθένηση των νοτιάδων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 ως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακή προβλέπεται αρχικά καλός καιρός ενώ μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια του διαμερίσματος θα αυξηθεί η συννεφιά και  θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 6 έως 14 βαθμούς, στα Τρίκαλα από 7 έως 17 βαθμούς στην Καρδίτσα από 6 έως 19 βαθμούς στη Λάρισα από 5 έως 20 βαθμούς και στο Βόλο από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια