ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 20-21.2.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τετάρτη προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στο ανατολικό Αιγαίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση από το μεσημέρι και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας εκτός της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα σημειωθούν πολύ λίγες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά αλλά και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα πριν το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφορ με γρήγορη εξασθένηση ενώ από το απόγευμα και από τα δυτικά οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε Νοτιάδες 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια και δυτικά από -3 έως 12 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται συννεφιά με λίγες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά άνω των 600μετρων με πολύ γρήγορη βελτίωση από το πρωί κιόλας και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-3 μποφορ και από το απόγευμα στις Σποράδες νότιοι 3-4 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από -1 έως 12 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Πέμπτη προβλέπεται συννεφιά με ασθενείς βροχές στα Δυτικά που γρήγορα θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε ολόκληρη την ηπειρώτικη χώρα από τη Φλώρινα έως την Καλαμάτα. Στο Ανατολικό Αιγαίο και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα φαινόμενα θα σημειωθούν προς το βραδυ. Πυκνες χιονοπτωσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπειρου της Θεσσαλίας και της Δυτικης Μακεδονίας πανω από τα 1200-1300 μετρα ενώ στους Νομους Φλωρινας και Καστοριας τα χιονια θα πεσουν και σε υψομετρα πανω απο τα 900 μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικες διευθύνσεις 5-6 μποφορ ενώ στα νοτια του Ιονιου και του Αιγαίου θα ενισχυθουν στα 8 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 10 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 15 βαθμούς και στο Αιγαίο από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται συννεφιά που θα αυξηθει και μετά το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές που το βραδυ θα ενταθούν. Πυκνες χιονοπτωσεις θα σημειωθούν στην Πινδο πανω από τα 1300μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικες διευθύνσεις 2-3 μποφορ και στις Σποράδες 4-5μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 5 έως 10 βαθμούς στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 6 έως 12 βαθμούς στη Λάρισα από 7 έως 13 βαθμούς και στο Βόλο από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια