ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 18-19.2.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Δευτέρα προβλέπεται συννεφιά σε ολόκληρη την χώρα που στα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια θα είναι αυξημένη και  θα σημειωθούν βροχές και λίγες καταιγίδες κατά διαστήματα στα θαλάσσια και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου την Θεσσαλίας και την Δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 700-800μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά Νότιοι 4-5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν Βόρειοι 5-6 μποφόρ με εξασθένηση σε όλα τα πελάγη προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια και δυτικά από -2 έως 9 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Δευτέρα προβλέπεται συννεφιά με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 900μετρα ενώ το πρωί θα χιονίσει και σε περιοχές σε λίγο χαμηλότερα υψόμετρα κυρίως στη Δυτική Θεσσαλία (ενδεικτικό υψόμετρο 600μετρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ στο εσωτερικό και 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 3 έως 8 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 4 έως 9 βαθμούς και στο Βόλο από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τρίτη προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας σε υψόμετρα πάνω από τα 600μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά στο νότιο 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 8 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 εως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά με ασθενείς βροχές που σταδιακά θα ενταθούν και στις Σποράδες θα εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες. Χιόνια πυκνα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από τα 1000μετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοι 2 μποφόρ ενώ στις Σποράδες Νοτοι 3-4 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 3 έως 7 βαθμούς στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 4 έως 8 βαθμούς και στο Βόλο από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια