ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 1-2-3.3.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Παρασκευή προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις στα δυτικά από το απόγευμα.Ομίχλες κατά διαστήματα  θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε κλειστες πεδιάδες και οροπέδια.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη αρχικά βόρειοι ασθενείς που σιγά σιγά από το μεσημέρι θα αρχίσουν να στρέφονται σε Νοτιοανατολικούς 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια από -2 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 17 βαθμούς και στο Αιγαίο από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται αίθριος καιρός ενώ από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αρχίσουν να πλησιάζουν αραιές νεφώσεις. Αραιές ομίχλες θα σημειωθούν σε περιοχές πλησίον λιμνών και ποταμών.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 1 έως 13 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από -1 έως 16 βαθμούς και στο Βόλο από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για το Σάββατο προβλέπεται καλός καιρός αρχικά ενώ μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις και από αργά το απόγευμα στα Δυτικά και το Ιόνιο θα βρέξει. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στην υπολοιπη ηπειρωτική χώρα. Ομίχλες θα σημειωθούν σε κλειστές πεδιάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις αρχικά 4-5 μποφόρ ενώ προς το απόγευμα και μετά στο Ιόνιο θα ενισχυθούν σημαντικά στα 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά από 1 έως 20 βαθμούς στα βόρεια και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 17 βαθμούς και στο Αιγαίο από 8 έως 17 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο προβλεπεται αρχικα καλος καιρος με ομιχλες το πρωι. Μετα το μεσημερι οι νεφωσεις θα αυηξηθουν και αργα το βραδυ θα σημειωθουν βροχες στα πεδινα και χιονια στα ορεινα ανω των 1200μετρων. Ομιχλες θα σημειωθουν πλησιον λιμνων και ποταμων.

Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις αρχικα και Βορειοανατολικοι 3-4 μποφορ απο το απογευμα και μετα.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στη Καλαμπακα απο 2 εως 14 βαθμους στα Τρικαλα την Καρδιτσα και την Λαρισα απο 0 εως 16 και στο Βολο απο 4 εως 16 βαθμους κελσιου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη προβλέπεται κακοκαιρια στη Δυτικη Κεντρικη και Νοτια χωρα με ισχυρες βροχες στα πεδινα , καταιγιδες κυριως σε παραθαλασσιες περιοχες και χιονια στα ορεινα ανω των 600μετρων στη Δυτικη Μακεδονια ανω των 1000μετρων στη Θεσσαλια ανω των 1200μετρων στη Στερεα και την Βόρεια Πελοποννησο. Απο το απογευμα και απο τα δυτικα και βορεια της χωρα ο καιρος θα βελτιωθει. Στη Βορεια ελλαδα τα φαινομενα θα ειναι ασθενη και για λιγες ωρες. Αντιθετα στη Στερεα την Πελοποννησο το Νοτιο Ιονιο τις Κυκλαδες και το ανατολικο Αιγαιο θα ειναι συνεχη και εντονα.

Οι ανεμοι θα πνεουν στα Δυτικα και Βορεια Βορειοανατολικοι 5-7 μποφορ ενω στο Κεντρικο και Νοτιο Αιγαιο αρχικα Νοτιοανατολικοι 6 μποφορ στρεφομενοι σε Βορειους 8-9 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθει στα Δυτικά και βόρεια με τα μεγαλυτερα διαστήματα ηλιοφανειας απο 2 εως 15 βαθμους στην υπολοιπη ηπειρωτικη χώρα με τις εντονες βροχές από 4 έως 12 βαθμους και στα νησια του Αιγαιου απο 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακη προβλεπεται κακοκαιρια με βροχες κατα διαστηματα εντονες στο νομο Μαγνησιας και τις Σποραδες. Χιονια πυκνα θα πεσουν στα ορεινα ανω των 1000μετρων . Απο το απογευμα ο καιρος και απο τα Δυτικα της Θεσσαλιας θα αρχισει να βελτιωνεται.

Οι ανεμοι θα πνέουν απο Βορειοανατολικες διευθυνσεις 2-4 μποφορ στο εσωτερικο και 6-7 μποφορ στις Σποραδες.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στη Καλαμπακα απο 2 εως 7 βαθμους στα Τρικαλα την Καρδιτσα και τη Λαρισα απο 4 εως 9 βαθμους και στο Βολο απο 5 εως 9 βαθμους κελσιου.

Σχόλια