ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Nέα Εγκατάσταση σταθμού Davis Vue

Μετά από ένα έτος συγκρίσεων μεταξύ του μηχανικά αεριζόμενου σταθμού Davis Pro2 και του παθητικού σταθμού Davis Vue τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά και έτσι και το μικρο και φθηνότερο μοντέλο Davis Vue μπορεί να θεωρείται αξιόπιστο με μέγιστη απόκλιση στη μέση μέγιστη +0,7 βαθμοί Κελσίου και μέσο όρο +0,3 βαθμοί Κελσίου ,ενώ στην μέση ελάχιστη μέγιστη απόκλιση -0,4 βαθμοί με μέσο όρο -0,3 βαθμοί Κελσίου. Τέλος στη μέση μηνιαία θερμοκρασία τα 2 μοντέλα έχουν απόκλιση μόλις +- 0,1 βαθμοί Κελσίου.

Αναλυτικά τα στοιχεία εδω.

Ο σταθμός Davis Vue μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία πια μιας και οι συγκρίσεις έλαβαν τέλος.Είναι μια περιοχή βόρεια της πόλης της Λάρισας σε υψομετρο 70μετρων ,περίπου 2,5χιλιομετρα σε αγρό και πλησίον του Πηνειού ποταμού. Βρίσκεται σε ιστό στα 4 μέτρα ώστε να υπάρχει και σωστή μέτρηση της θερμοκρασίας αλλά να είναι δυνατή και η απρόσκοπτη μέτρηση του ανέμου.

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τον σταθμό εγκατεστημένο καθώς και το ξύλινο μηχανικά αεριζόμενο με ηλιακό πάνελ κλωβό που γινόταν οι μετρήσεις μέχρι τώρα.





Τα δεδομένα θα καταγράφονται από την data-logger του σταθμού και ανα τακτά διαστήματα θα μεταφορτώνονται στο laptop και στη συνεχεια θα ανεβαινουν στο διαδικτυο τα αρχεια .txt μηνα και .txt ετους ώστε να μπορουν να φανουν οι διαφορες μεταξυ της πολης και της υπαιθρου σε ολες τις μετεωρολογικες παραμετρους. Ο σταθμός καταγραφει θερμοκρασία αερα, σχετικη υγρασια , βαρομετρικη πιεση στην κονσολα του, υψος βροχης, ενταση ανεμου και διευθυνση ανεμου καθως και μερικες αλλες δευτερευοντος σημασιας παραμετρους.

Για καποιο χρονικο διαστημα θα γινουν μερικες συγκρισεις με τον αισθητηρα θερμοκρασιας υγρασιας του σταθμού Lacrosse 2305 που βρισκεται μεσα στον ξυλινο μηχανικα αεριζομενο κλωβο ώστε να διαπιστωθουν πιθανα παρελθοντικα λαθη στις περσινες μετρησεις απο τον κλωβο.

Στη σημερινη πρωτη ημερα των μετρησεων οι μετρησεις των 2 σταθμων ηταν:
ξυλινος κλωβος -0,5 /9,3 ελαχιστη/μέγιστη θερμοκρασία
Davis Vue              ---/8,9 ελαχιστη/μέγιστη θερμοκρασία

Σχόλια