ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 9-10.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Αντίθετα στο Αιγαίο από το ύψος των Σποράδων και νοτιότερα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ασθενείς έως μέτριες ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη βροχές στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις από τα 300μετρα υψόμετρο και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ ενώ στο νότιο Αιγαίο αρχικά 7-8 μποφόρ, με εξασθένηση σε όλα τα πελάγη.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -10 έως 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -6 έως 10 βαθμούς ενώ στα νησιά του Αιγαίου από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από -5 έως 4 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από -5 εως 6 βαθμούς,στην Λάρισα από -6 έως 5 βαθμούς και στο Βόλο από -1 έως 7 βαθμούς Κέλσιου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για σήμερα Πέμπτη προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός.Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν στη Δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά στο Βόρειο Ιόνιο και τα δυτικότερα τμήματα της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και Δυτικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Ανατολικοί 2 μποφόρ στρεφόμενοι σε Νότιους 5 μποφόρ ένω στο Αιγαίο αρχικά Βόρειοι 4 μποφόρ στρεφόμενοι και εκεί μετά το μεσημέρι σε Νοτιοδυτικούς 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο αλλά νωρίς το πρωί και το βραδι θα σημειωθει παγετος σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Στα Βορεια θα κυμανθεί από -7 έως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός ενώ μετά το μεσημέρι θα ανπτυχθουν αραιες νεφώσεις που το βραδι θα πυκνωσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρη άνοδο άλλα νωρίς το πρωί θα σημειωθει στο εσωτερικο παγετος. Στην Καλαμπάκα από -2 έως 7 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από -2 έως 8 βαθμούς και στο Βόλο από 2 έως 9 βαθμούς Κέλσιου.

Σχόλια