ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 4-5-6.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Παρασκευή προβλέπεται συννεφιες στη νότια χώρα με ασθενείς βροχές στα θαλάσσια τμήματα με βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια αρχικά με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά. Ομίχλες το πρωί κατά τόπους σε ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3-4 μποφόρ που σταδιακά από τα Δυτικά και αργότερα και στο Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το απόγευμα.Το πρωί θα σημειωθούν ομίχλες σε παραποτάμιες και παραλίμνιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και αργότερα Βόρειοι στο εσωτερικό 2-3 μποφόρ ενώ στις Σποράδες 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 0 έως 12 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 0 έως 14 βαθμούς , στη Λάρισα από -1 έως 13 βαθμούς και στο Βόλο από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται αλλαγή του καιρού από τα βόρεια με ενίσχυση των βοριάδων και λίγα φαινόμενα βροχής και χιονιού στα ορεινά κυρίως στο Αιγαίο και γύρω από το πέλαγος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προβλέπεται αραιή συννεφιά που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερη και προς το βραδύ θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά άνω των 1000μετρων.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 2-3 μποφόρ και στις Σποράδες 6-7μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθει στην Καλαμπάκα από 0 έως 11 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από 0 έως 13 βαθμούς και στο Βόλο από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη προβλέπεται καλος σχετικα καιρός στα Δυτικά και Βορεια ενώ βροχές και χιόνια στα ορεινά πανω από τα 1000μετρα περιπου θα σημειωθούν στη Στερεα και την Πελοποννησο. Αξιολογες βροχές και πιθανον λίγες καταιγιδες θα σημειωθούν και στις Σποράδες τις Κυκλαδες και τη Κρητη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειες διευθύνσεις 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο και 5-6 στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειωσει πτωση και θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Απο το απόγευμα η θερμοκρασία θα σημειωσει και νεα πτωση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα με λίγες βροχές στα πεδινα και λίγες χιονοπτωσεις στα ορεινά και ημιορεινα άνω των 400-500μετρων. Πιο αξιολογες βροχές θα είναι οι βροχές στις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 μποφόρ στο εσωτερικό και 6-7 στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 0 έως 6 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 1 έως 7 βαθμούς ,στη Λάρισα από 2 έως 8 βαθμούς και στο Βόλο από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια