ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 23-24.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Τετάρτη προβλέπεται καλός καιρός στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγη συννεφιά από το απόγευμα. Στη Δυτική και Νότια χώρα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και προς το βράδυ στο Ιόνιο θα σημειωθούν βροχές και λίγες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά δυτικοί 3 μποφόρ που θα στραφούν από το απόγευμα σε νοτιάδες 5-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο αρχικά Δυτικοί 4 μποφόρ που θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 εως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Τετάρτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με αραιές συννεφιές από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 μποφόρ ενώ στα ορεινά 4-5 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 3 έως 12 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 3 έως 15 βαθμούς και στο Βόλο από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται αλλαγή του καιρού από τα Δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Κεντρική και Βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο. Λιγότερα τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου πάνω από τα 1100μετρα υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Νοτιοδυτικοί 7-8 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά νότιοι 5μποφορ στρεφόμενοι σε νοτιοδυτικούς 7-8 μποφόρ προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Πέμπτη προβλέπεται αλλαγή του καιρού από τα Δυτικά με ισχυρές βροχές και πιθανόν καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 2 έως 8 βαθμούς ,στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 9 βαθμούς , στη Λάρισα από 5 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια