ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 18-19-20.1.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Παρασκευή προβλέπεται κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα με βροχές ,τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά άνω των 900μετρων ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα και πιθανόν και μέσα στα Γιάννενα αργά το βράδυ. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα ,τη Θράκη και το Ανατολικό και νότιο Αιγαίο ενώ στα Δυτικά θα είναι  ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά  Νοτιοδυτικοί 7 μποφόρ που στραφούν από το μεσημέρι σε Βορειοδυτικούς ψυχρούς 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 8-9 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 14 βαθμούς με σημαντική πτώση από το απόγευμα και μετά από τα δυτικά, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Παρασκευή προβλέπεται συμπαγή συννεφιά με ισχυρές βροχές στα δυτικά και βόρεια του διαμερίσματος και χιόνια στα δυτικά ορεινά πάνω από τα 800μετρα ενώ στα ανατολικά άνω των 1200μετρων. Στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και μικρής διάρκειας. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε ολόκληρο το διαμέρισμα με παράλληλη ενίσχυση του Νοτιοδυτικού άνεμου.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ ενώ στα ορεινά και τις Σποράδες θα φτάνουν και τα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 4 έως 9 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 6 έως 13 βαθμούς, στη Λάρισα από 6 έως 14 βαθμούς και στο Βόλο από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και το ανατολικο Αιγαίο θα σημειωθουν και βροχές και τοπικές καταιγίδες που σταδιακα μετα το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.Χιονια ασθενη θα σημειωθουν στα ηπειρωτικά ορεινά άνω των 600μετρων που μετά το μεσημέρι θα σταματησουν Η πολη των Ιωαννινων πιθανόν να εχει χιονοπτωση μεχρι και το μεσημέρι. Στην υπολοιπη χωρα ο καιρος θα ειναι βελτιωμενος με αρκετη ηλιοφανεια και λιγες συννεφιες κατα διαστηματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από Βορειοδυτικες διευθυνσεις 7 μποφόρ με σταδιακη εξασθενηση, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Δυτικες νοτιοδυτικες διευθυνσεις 6-7 μποφόρ με σταδιακη εξασθενηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωρικα απο -2 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σάββατο προβλέπεται σχεδόν αιθριος καιρος με λιγες χιονοπτωσεις στην αρχη της ημερας στη Πινδο και τον Ολυμπο ανω των 800μετρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικες διευθυνσεις 4-5 μποφορ και στο εσωτερικο και στα θαλασσια τμηματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από -2 έως 10 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από -2 έως 13 βαθμούς και στο Βόλο από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη προβλέπεται καλος καιρος σε ολοκληρη την χώρα εκτος απο τα Δυτικα που θα υπαρχει συννεφια και πιθανον να βρεξει ασθενως κατα διαστηματα μεχρι το μεσημερι.

Οι άνεμοι θα πνεουν στα Δυτικά Νοτιοι αρχικά 4 μποφόρ με σταδιακη ενισχυση στα 6 μποφορ ενω στο Αιγαίο αρχικά Νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ που σταδιακα θα στραφούν σε Νοτιοανατολικους 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 15 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 18 βαθμούς ενώ στη Βορεια Κρητη θα φτασει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Την Κυριακη προβλέπεται σχεδον αιθριος καιρος με τοπικές συννεφιες στα ορεινα της Πινδου.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 2 έως 14 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 1 έως 16 βαθμούς και στο Βόλο από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια