Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ METEOLARISSA GROUP.
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΓΕΙΑ ,ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ...ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2013


Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 31/12/2012-2/1/2013ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ.


Μεγάλα ύψη βροχής έπεσαν στη Θεσσαλία το τελευταίο 3ημερο και μάλιστα στα ανατολικά των Νομών Λάρισας και Μαγνησιας σημειώθηκαν και υλικές καταστροφές. Τα ύψη βροχής σε μερικούς χαρακτηριστικούς σταθμούς ήταν :Τρίκαλα 65μμ, Καρδίτσα 70μμ, Βόλος 65μμ, Λάρισα 35μμ λόγω του ισχυρού Βορειοανατολικού ανέμου που δεν ευνοεί έντονα φαινόμενα και Σκιάθος 83μμ. Οι σταθμοί Αγια Λάρισας σημείωσε 115μμ κοντά στα παράλια του Νομού Λάρισας και ο σταθμός της Ζαγορά στο Πήλιο σημείωσε 185μμ.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Για την Δευτέρα Παραμονή Πρωτοχρονιάς προβλέπεται στη Δυτική και Βόρεια χώρα καλός καιρός με λίγες συννεφιες ενώ από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα θα υπάρχει συννεφιά και βροχές που θα είναι πιο αξιόλογες στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.Σε αυτές τις περιοχές η αλλαγή του χρόνου αναμένεται να γίνει με τοπικές βροχές.


Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση το βράδυ.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -4 έως 11 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα πυκνότερη με ασθενείς βροχές στα ανατολικά παράλια της Μαγνησίας και τις Σποράδες.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2-3 μποφόρ στο εσωτερικό και 4-5 στα θαλάσσια τμήματα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 2 έως 8 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 9 βαθμούς στη Λάρισα από 4 έως 10 και στο Βόλο από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τρίτη Πρωτοχρονιά προβλέπεται συννεφιά στο Αιγαίο και στις γύρω από το πέλαγος περιοχές με λίγες βροχές στις Κυκλάδες την Βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.


Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στα Δυτικά 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 5-6 με σταδιακή εξασθένηση.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς στα Βόρεια, από -1 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 6 έως 14 στα νησιά του Αιγαίου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προβλέπεται λίγες συννεφιες στη Μαγνησία και τις Σποράδες που σιγά σιγά θα δώσουν την θέση τους σε ηλιοφάνεια.


Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί στο εσωτερικό και Βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ στις Σποράδες με σταδιακή εξασθένηση.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 0 έως 9 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από -1 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για την Τετάρτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη την χώρα με λίγες τοπικές νεφωσεις κατά διαστήματα.


Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι στα Δυτικά 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-5 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφωσεις το μεσημερι και το απογευμα.


Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα θαλάσσια Βόρειοι 3-4 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 0 έως 9, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από -1 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καλη Χρονια και Χρονια πολλα σε ολους τους ακροατες του Αγια Μετεωρα.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 28-29-30.12.2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΓΛΟΥ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Παρασκευή Προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν το βράδυ και θα επηρεάσουν όλη την Δυτική Ελλάδα. Ομίχλες θα σημειωθούν  κατά τόπους το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι Δυτικοί 3-4 μποφόρ που προς το απόγευμα θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς 6 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από Βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αρχικά με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια του διαμερίσματος. Τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 2 έως 10 βαθμούς , στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 0 έως 12 βαθμούς, στη Λάρισα από -1 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το Σάββατο προβλέπεται σημαντική αλλαγή του καιρού από τα Βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά με ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Οι πιο αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την Στερεά, την Δυτική Μακεδονία και το Βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Βόρειοι 6-7 μποφόρ με εξασθένηση , στο Νότιο Αιγαίο μεταβλητοί 3-4 μποφόρ ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα έχουμε σημαντική ενισχυση του Βορειοανατολικου ανεμου στα 7-8 και αργοτερα και 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 0 έως 8 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Το Σάββατο προβλέπεται κακοκαιρια με ισχυρες βροχες κατα διαστηματα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά πανω από τα 900 μετρα στα Δυτικα του διαμερίσματος και πανω απο τα 1100μετρα στα Ανατολικα.Τα πιο εντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ανατολικα παραθαλασσια τμηματα των Νομων Λαρισας και Μαγνησιας.

Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς που σταδιακα θα ενισχυθουν στα 4 μποφόρ απο Βορειοανατολικες διευθύνσεις στο εσωτερικό και στα 7-8 μποφόρ στις Σποραδες.

Η θερμοκρασία σε μικρη πτωση θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 3 έως 6 βαθμούς , στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 7 βαθμούς,στη Λάρισα από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Κυριακη αρχικά θα επικρατησει σημαντική κακοκαιρια σε Θεσσαλία, Στερεά, Κυκλαδες και Πελοποννησο με βροχές και χιόνια στα ορεινά πανω από τα 900 μέτρα περιπου με σταδιακή βελτιωση μετά το μεσημέρι. Στην υπολοιπη χωρα σχετικα βελτιωμενος καιρός με διαστηματα ηλιοφανειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικα Βόρειοι 4-5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Βορειονατολικοι 8-9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειωσει σημαντική αλλαγή και θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 8 βαθμούς ,στη Θεσσαλία και νοτιοτερα από 4 έως 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρια με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινα πανω απο τα 1000μετρα που μετά το μεσημέρι θα εξασθενησουν και θα περιοριστουν στη Μαγνησια και τις Σποραδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοι 3-4 μποφόρ με εξασθένηση ενώ στις Σποραδες 7-8 μποφορ με μικρη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία με την συννεφια δεν θα πεσει χαμηλα και θα κυμανθεί στη Καλαμπάκα από 3 έως 7 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 8 βαθμούς, στη Λάρισα από 5 έως 9 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 27.12.2012.

Οι θερμοκρασίες το εορταστικό τριήμερο ανέβηκαν αλλά δεν έφτασαν στα αναμενόμενα επίπεδα μιας και η ομίχλη και η άπνοια διαρκούσαν πολλές ώρες και η ηλιοφάνεια ήταν περιορισμένη. Η θερμοκρασία τελικά έφτασε στο Βόλο έως τους 14 βαθμούς ενώ στη Λάρισα τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα τους 12 βαθμούς και στην Καλαμπάκα τους 10 βαθμούς Κελσίου.Tην ιδια στιγμη στα ορεινα η θερμη εισβολη ηταν γεγονος με αποτελεσμα σε περιοχες οπως το Γαρδικι Τρικαλων αλλα και το Περτουλι στα 1200μετρα περιπου η θερμοκρασια να φτασει τους 18 βαθμους!!!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται σύντομη αλλαγή του καιρού στα Δυτικά και Νότια της χώρας με βροχές και λίγες καταιγίδες. Πιο αξιόλογα τα φαινόμενα σε Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά.Ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε κλειστές πεδιάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο έντασης 4-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία με το νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 0 έως 13 , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 18 βαθμούς ενώ στα νησιά από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία σε περιοχές που η ομίχλη δεν θα διαλυθεί νωρίς δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προβλέπεται αραιή συννεφιά που μόνο στην Πίνδο θα είναι αυξημένη με πιθανές ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς ενώ το πρωί θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 2 έως 10 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα από 0 έως 11 βαθμούς στη Λάρισα από 0 έως 11 βαθμούς ενώ στο Βόλο από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 24-25-26.12.2012.

Tα χιόνια τελικά πράγματι έπεσαν μέχρι και ημιπεδινα τμήματα της Καλαμπάκας αλλά και στα Βόρεια του νομού Λάρισας στην τελευταία κακοκαιρία και η θερμοκρασία κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Στην νέα εβδομάδα  καιρός θα παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

ΕΛΛΑΔΑ
Για την Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη χώρα εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου το πρωί θα σημειωθούν βροχές αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί σύντομα.Ομίχλες κατά τόπους  σε κλειστές πεδιάδες και πλησίον ποταμών και λιμνών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ με εξασθένηση ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, Ωστόσο το πρωί και το βράδυ θα σημειωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός. Γενικά στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -5 έως 11 βαθμούς, Στην Στερεά και την Πελοπόννησο από -1 έως 15 βαθμούς και στα νησιά από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αναλυτικά στη Θεσσαλία θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες συννεφιές στις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι.Ομίχλες νωρίς το πρωί σε κλειστές περιοχές και πλησίον ποταμών και λιμνών.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα το πρωί με παγετό ακόμα και στις πεδινές περιοχές αλλά θα ανέβει λίγο κατά τη διάρκεια της μέρας. Στην Καλαμπάκα θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς  στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΑΔΑ
Για τα Χριστούγεννα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με πυκνές ομίχλες κυρίως το πρωί και το βράδυ σε κλειστές πεδιάδες και πλησίον ποταμών και λιμνών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ που αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα και στο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο με ελαφρύ παγετό το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί στα Βόρεια από -2 έως 15 βαθμούς, στη Στερεά και την Πελοπόννησο από 1 έως 19 βαθμούς και στα νησιά από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αναλυτικά για τη Θεσσαλία θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με πυκνές ομίχλες το πρωί και το βράδυ πιθανόν σε ολόκληρη την πεδιάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς σε Καλαμπάκα,Τρίκαλα ,Καρδίτσα και Λάρισα ενώ στο Βόλο θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΑΔΑ
Για την Τετάρτη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός αρχικά με αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά θα πυκνώσουν και στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της χώρας θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές. Πυκνές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5-7 μποφόρ στο Ιόνιο και 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο με μικρή περαιτέρω ενίσχυση και στα δυο πελάγη.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα Βόρεια από 0 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19 βαθμούς και στο Αιγαίο από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αναλυτικά για τη Θεσσαλία προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά διαστήματα πιο αυξημένη. Ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε όλη την πεδιάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί σε Καλαμπάκα από 2 έως 14 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 1 έως 15 βαθμούς , και στο Βόλο από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 21-22-23.12.2012.

ΕΛΛΑΔΑ
Τα βασικα χαρακτηριστικα του καιρου για σημερα Παρασκευη θα ειναι η αραιη συννεφια απο το μεσημερι και μετα σε ολοκληρη την χωρα καθως και οι ενισχυμενοι βοριαδες στο Αιγαιο. Αλλαγη του καιρου απο πολυ αργα το βραδι και απο το Ιονιο.

Οι ανεμοι θα ειναι Βορειοι στο Ιονιο 4-5 μποφορ αρχικα που θα εξασθενησουν και απο αργα το βραδι θα στραφουν σε Ανατολικους 2-3 μποφορ. Στο Αιγαιο θα επικρατησει Βορειο ρευμα 6-7 μποφορ που και εδω θα εξασθενησει σημαντικα απο το απογευμα και μετα.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει απο -10 εως 7 βαθμους στα Βορεια, απο -3 εως 10 βαθμους στα υπολοιπα ηπειρωτικα τμηματα και απο 2 εως 13 βαθμους κελσιου στα νησια

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Θα επικρατησει σχεδον αιθριος καιρος αρχικα με αραιες νεφωσεις αργοτερα.

Οι ανεμοι θα ειναι ασθενεις απο μεταβλητες διευθυνσεις.

Η θερμοκρασια κυμανθει στην Καλαμπακα απο -3 εως 7 βαθμους, στα Τρικαλα και την Καρδιτσα απο -2 εως 8 βαθμους, στη Λαρισα απο -2 εως 9 βαθμους και στο Βολο απο 1 εως 10 βαθμους κελσιου. Παγετος νωρις το πρωι σε ολοκληρο το διαμερισμα εκτος των παραθαλασσιων τμηματων.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΑΔΑ
Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για το Σαββατοκύριακο θα είναι η αλλαγή του καιρού με βροχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και χιόνια στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και στα ορεινά της Στερεάς.Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια και λιγη συννεφιά κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 7-8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση την Κυριακή το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα με παγετό τα πρωινά και τα βράδια που στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός. Γενικά οι θερμοκρασιες θα κυμανθουν απο -8 εως 10 στα βορεια ενω στον βορειο Εβρο θα σημειωθει ολικος παγετος(δηλαδη η θερμοκρασια θα παραμεινει ολο το Σαβ/κο κατω απο το μηδεν), στα υπολοιπη ηπειρωρικα απο -2 εως 13 βαθμους ενω στα νησια του Αιγαιου απο 5 εως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σαββατο τα ξημερωματα αναμενεται συννεφιά με ασθενείς χιονοπτωσεις ακομα και σε πεδινες περιοχες των Τρικαλων της Καλαμπακας και της Καρδιτσας περιοχες με υψομετρο κατω απο τα 200μετρα , πανω απο τα 300 μετρα στα δυτικα του νομου Λαρισας ενώ στη Μαγνησια αλλα και τα ανατολικα του Νομου Λαρισας τα χιονια θα εντοπιζονται σε υψομετρα πανω απο 400-500μετρα. Απο αργα το βραδι θα σημειωθει βελτιωση του καιρού ενω την Κυριακη η τοπικη συννεφια δεν αναμενεται να δωσει κανενα αξιολογο φαινομενο.

Οι άνεμοι θα ειναι Βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ στο εσωτερικο ενω στα θαλασσια τμηματα 5-6 μποφορ με σταδιακη εξασθενηση την Κυριακη.

Η θερμοκρασια σε σχετικα χαμηλα επιπεδα θα κυμανθει σε Τρικαλα Καρδιτσα Καλαμπακα απο -2 εως 8 βαθμους στη Λαρισα απο -2 εως 9 βαθμους και στο Βολο απο 1 εως 11 βαθμους κελσιου.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 19-20.12.2012.

Σημαντικές όπως αναμένονταν ήταν οι βροχές χθες Τρίτη στη Θεσσαλία και ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τα 140μμ βροχής στη Ζαγορά Πηλίου που ευνοείται σε τέτοιο τύπο καιρου ενώ και στην Αγιά Λαρισα σημειώθηκαν 44χιλιοστα βροχής. Στο εσωτερικό της πεδιάδας επίσης σημειώθηκαν αξιόλογα ποσα βροχής με τη Λαρισα να σημειώνει 27μμ, τα Τρικαλα 25μμ, την Καλαμπάκα 23μμ, την Καρδιτσα και το Βολο απο 16μμ.

ΕΛΛΑΔΑ
Για σήμερα Τετάρτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, οι αξιόλογες βροχές στο Ιόνιο ,το Αιγαίο πέλαγος και την Βόρειοανατολικη Ελλάδα. Χιονοπτώσεις αξιόλογες θα σημειωθούν  σε ημιπεδινες και πιθανόν παραθαλάσσιες περιοχές της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο Βόρειοι 7 με 8 μποφόρ ενώ στο νότιο Αιγαίο αρχικά Δυτικοί 5-6 μποφόρ που θα στραφούν και εκεί σε Βόρειους 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς στα βόρεια ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός(δηλαδή όλο το 24ωρο η θερμοκρασία θα μείνει κάτω του μηδενός), στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από -1ως 13 βαθμούς ενώ στα νησιά από 7 έως 16 βαθμούς. Παγετός το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ακόμα και πεδινά τμήματα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά άνω των 700μετρων στα βόρεια του διαμερίσματος και 1000μετρων στα νότια και την Μαγνησία. Πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στις Σποράδες και στα ανατολικά των νομών Λάρισας και Μαγνησίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ στο εσωτερικό ενώ στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες θα φτάνουν τα 6-7μποφορ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 0 έως 6 βαθμούς, στα Τρικαλα  και την Καρδιτσα από 2 έως 8 βαθμούς, στη Λαρισα από 0 έως 8 βαθμούς και στο Βολο από 3 έως 9 βαθμούς κελσιου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EΛΛΑΔΑ
Για σήμερα Πεμπτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ο παγετός το πρωί και τις βραδινες ωρες στα κεντρικα και βορεια ηπειρωτικα και ο καλος καιρος στο μεγαλυτερο μερος της χωρας ενω αξιόλογες βροχές θα σημειωθουν στη Βόρεια Κρητη και το κεντρικό Αιγαιο και χιονοπτωσεις στη Θρακη ακομα και σε πεδινες περιοχες και στα νησιά Θασο και Σαμοθρακη.

Οι ανεμοι θα πνεουν απο βορειες διευθυνσεις στο Ιονιο 5-6 μποφορ με εξασθενηση ενω στο Αιγαιο τα 7-8 μποφορ με μικρη εξασθενηση απο το βραδι.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 έως 8 βαθμούς (στη Δυτική Μακεδονία κατά τοπους θα σημειωθεί ολικός παγετός δηλαδή η θερμοκρασία θα παραμεινει κατω από το μηδεν ολο το 24ωρο), στα υπολοιπα ηπειρωτικα απο -2 εως 13 βαθμούς ενω στα νησια απο 4 έως 14 βαθμούς κελσιου. Ισχυρος παγετός στα βόρεια ακόμα και πεδινά τμήματα ενώ μετριος παγετός και στα υπόλοιπα ηπειρωτικα πεδινά τμήματα της χωρας.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σχεδον αιθριος καιρος με νεφώσεις μονο στις Σποράδες και το ανατολικο Πηλιο οπου θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτωσεις ανω των 600μετρων. Βελτιωση του καιρού και σε αυτα τα τμήματα από το απογευμα και μετα.

Οι άνεμοι βορειοι 2-3 μποφόρ στο εσωτερικό της Θεσσαλιας ενώ στις Σποραδες θα πνεουν με ενταση 5-6 μποφόρ με εξασθενηση αργοτερα.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετο νωρις το πρωί και το βραδύ ακόμα και σε πεδινες περιοχές. Θα κυμαθει στην Καλαμπάκα από -3 έως 6 βαθμούς, στα Τρικαλα την Καρδιτσα και τη Λαρισα απο -3 έως 8 βαθμούς και στο Βολο απο 2 έως 8 βαθμούς.

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 17-18.12.2012

ΕΛΛΑΔΑ
Για σήμερα Δευτέρα 17 Δεκέμβρη τα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι οι σημαντικές βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και κυρίως μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση σε όλη την χώρα το βράδυ.
Τοπικές ομίχλες στις κλειστές πεδιάδες και τα δυτικά θαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο θα είναι Δυτικοί 5 με 7 μποφόρ ενώ στο Βόρειο Αιγαίο και αργότερα και στο Κεντρικό θα επικρατούν Βορειοανατολικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στη Βόρεια Ελλάδα τους 11 βαθμούς. Στα κεντρικά και νότια τους 17-18 ενώ στα νησιά τους 16-17 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αρχικά λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές σε όλο το διαμέρισμα από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι.Βελτίωση αργότερα ενώ αργά το βράδυ δεν αποκλείονται εκ νέου ασθενείς σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 2 με 3 μποφόρ ενώ το απόγευμα στα ανατολικά θαλάσσια θα επικρατήσει Ανατολικό ρεύμα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 4 έως 13 βαθμούς, στα Τρίκαλα από 4 έως 15 βαθμούς, στη Καρδίτσα από 4 έως 16 βαθμούς , στη Λάρισα 3 έως 15 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 14 βαθμούς.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΑΔΑ
Για σήμερα Τρίτη 18 Δεκέμβρη τα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι η σημαντική επιδείνωση από τα Δυτικά προς τα ανατολικά με κυρία χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές στα Δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 500-600μετρων στη Μακεδονία  ενώ στη Θεσσαλία θα εντοπίζονται άνω των 900-1200μετρων. Νοτιότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθουν σε ακομα μεγαλυτερα υψομετρα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν Βορειοανατολικοί 6 -7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ,το Νοτιο Αιγαίο και αργότερα και στο Κεντρικό Δυτικοί 5με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτασει τους 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, τους 14 με 17 στην υπόλοιπη ηπειρωτικη χώρα και τους 13 με16 στα νησιά.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νεφωσεις με βροχές κατα διαστηματα ισχυρες στους νομους Λαρισας και Μαγνησιας ενω χιονια θα πεσουν στα ορεινά άνω των 1000 μετρων στα βόρεια του διαμερισματος και άνω των 1400μ στα νοτιοτερα. Απο το βράδυ τα φαινόμενα εξασθενησουν σημαντικα και θα επιμεινουν μονο στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα και στην περιοχη του Ολυμπου και Χασιων.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοι 2 με 3 μποφόρ στο εσωτερικο ενω στα θαλάσσια τμήματα του διαμερισματος ανατολικοι 5-6 μποφόρ που θα στραφουν το απόγευμα σε βορειους 4-5 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα σημειωσει μικρη πτωση και θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 3 έως 9 βαθμούς, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 4 έως 10 βαθμούς, στη Λάρισα από 5 έως 10 βαθμούς και στο Βόλο από 6 έως 11 βαθμούς κελσιου.

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 6.12.2012

ΕΛΛΑΔΑ.
Για αύριο Πέμπτη 6.12.2012 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο το πρωί ενώ παρόμοια φαινόμενα θα εκδηλωθούν το απόγευμα στο Ανατολικό Αιγαίο ,τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας ενώ το πρωί και για λίγες ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο και πιο πάνω.

Οι άνεμοι θα είναι Βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ, στο Βόρειο Αιγαίο 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια του Αιγαίου τα 5-6 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 11-12 βαθμούς στη βόρεια και τη δυτική χώρα, τους 15 με 17 βαθμούς στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 15με 16 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για τη Θεσσαλία αναλυτικά θα έχουμε αραιές συννεφιές που μέσα στη νύχτα θα αυξηθούν και το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 400-500μετρα υψόμετρο.
Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και ο καιρός θα μαλακώσει αρκετά. Οι άνεμοι θα είναι από Βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ,
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα από 2 έως 11 βαθμούς, στην Καλαμπάκα από 2 έως 9 βαθμούς , στη Λάρισα από 1 έως 11 βαθμούς και στο Βόλο από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.